Wat betekent milieuvriendelijk eigenlijk?

Eco-vriendelijk is een andere term voor wat we kennen als milieuvriendelijk, ecologisch of groen. Het verwijst naar goederen en diensten, wetten en richtlijnen die beweren dat er minder, minimaal of geen schade aan ecosystemen of het milieu wordt toegebracht. Als we kijken naar de klimaatverandering, de stijgende zeespiegel en de luchtvervuiling, die alleen al in Europa meer dan 800,000 mensen per jaar doodt, moet je misschien eens gaan onderzoeken hoe je die negatieve impact op onze kwetsbare planeet kunt verminderen en milieuvriendelijk kunt winkelen.

Waarom is het belangrijk om milieuvriendelijk te kopen?

Welke soorten milieuvriendelijke producten kunnen we kopen? 

 Je zult versteld staan van hoeveel verschillende soorten producten er op de markt zijn die ook milieuvriendelijk zijn. Van kleding tot koffiekopjes, van sieraden tot kampeeruitrusting en zelfs van eten tot bier! In veel opzichten zijn er inderdaad geen excuses meer om niet biologisch en milieuvriendelijk te winkelen! 

Het behoud en de bescherming van ons milieu is niet alleen cruciaal voor ons welzijn en onze toekomst, maar ook voor die van onze kinderen en hun kinderen. Door het gebruik van fossiele brandstoffen en plastic, dat een bijproduct van olie is, vernietigen we langzaamaan ons enige huis: de aarde. 

Alle plastic zakken die we gebruiken, bestek voor eenmalig gebruik, bekers, plastic bierhouders, komen allemaal in onze oceanen terecht. Ze vervuilen niet alleen onze grootste bron van zuurstof maar ze vergiftigen ook de vissen, die op onze borden eindigen, vernietigen de koraalriffen en maken het zwemmen in zee soms tot een onaangename ervaring!

Wist je dat conventionele matrassen vaak vluchtige organische stoffen (VOS) bevatten, die huidirritatie en ademhalingsproblemen kunnen veroorzaken? Aangezien we een derde van ons leven in bed doorbrengen, is het best wel gek dat we niet te veel nadenken over die gevaarlijke vlamvertragers in onze matrassen of die gevaarlijke stoffen in het traagschuim! Gezien de gevolgen die dit voor onze eigen gezondheid en die van onze gezinsleden kan hebben, moeten we eco-vriendelijk kopen tot een prioriteit maken. 

Waarom is het zo belangrijk voor de toekomst?

 

Eco-vriendelijk matras NL

 

Telkens wanneer we een milieuvriendelijk product willen kopen of dat nu ons matras, een nieuwe telefoon of het voedsel is dat we eten, ondersteunen we verschillende dingen. 

Ten eerste ondersteunen we duurzame productieprocessen. Dit betekent dat ons geld wordt besteed aan het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in plaats van het ondersteunen van vervelende fossiele brandstoffen en processen, die aanzienlijke schade aan onze planeten veroorzaken. Dit betekent dat er minder CO2 wordt geproduceerd en dat het klimaat minder opwarmt.

Milieuvriendelijke producten zorgen ook voor minder afval, omdat ze doorgaans duurzamer en duurzamer zijn dan synthetische milieuvriendelijke producten. Wanneer je bijvoorbeeld een biologisch matras van Una koopt, kun je er zeker van zijn dat jij en jouw gezin er lang mee zullen leven, vooral in vergelijking met andere conventionele matrassen op de Nederlandse markt.

Bovendien draag je door milieuvriendelijk te kopen ook bij aan het creëren van meer banen in deze branche! Hoe groter de markt voor milieuvriendelijke producten, hoe meer mensen er naar toe zullen trekken. Het kopen van duurzaam gemaakte producten draagt op veel manieren bij aan een betere toekomst en jij kunt er zeker deel van uitmaken.

Wat is een milieuvriendelijk matras?

Terwijl conventionele matrassen gevaarlijke componenten en giftige elementen bevatten en mogelijk gevaarlijk zijn voor de gezondheid van u en uw gezin, gebruiken milieuvriendelijke matrassen alleen volledig biologische materialen. 

Heb je ooit gehoord van vlamvertragers? Het zijn de gevaarlijke elementen die voorkomen dat uw matras vlam vat en conventionele niet-milieuvriendelijke matrassen zitten er vol mee

Je kunt hier meer lezen over chemievrije matrassen: ‘ Wat je moet weten over chemische matrassen

Een milieuvriendelijke matras is inderdaad duurder dan gewone matrassen. Bij Una Matras zorgen we er echter altijd voor dat iedereen die betrokken is bij de productie van onze matrassen een eerlijk loon en veilige comfortabele werkomstandigheden krijgt. 

 

Bovendien zijn al onze materialen voor het matras biologisch en natuurlijk, waardoor schade aan dieren, planten en onze oceanen altijd wordt vermeden. Het beste is dat je niet alleen onze kwetsbare planeet helpt beschermen en redden door biologisch te kopen, maar dat je nieuwe matras ook langer meegaat omdat de kwaliteit veel beter is dan alle andere reguliere matrassen die je op de markt kunt vinden. Planeet 1, consument 1!

 

Beste milieuvriendelijke matrassen NL: een negatieve ecologische voetafdruk!

 

Una matrassen: milieuvriendelijk matras NL

 

milieuvriendelijk matras

 

Una Matras is één van de beste milieuvriendelijke, biologische en natuurlijke matrassen in Nederland. Je zult merken dat er niet veel bedrijven zijn, die kunnen bogen op het feit dat jij door het kopen van één van hun matrassen of kussens een negatieve ecologische voetafdruk creëert!

Onze matrassen bevatten geen gevaarlijke componenten en zijn volledig vriendelijk voor het klimaat en de planeet. We gebruiken volledig natuurlijke materialen zoals biologische wol, katoen en latex. Onze latex wordt eigenlijk speciaal gewonnen uit Hevea (rubber) boomgaarden, die biologisch groeien op Sri Lanka en in India. Geen pesticiden, geen chemische meststoffen!

Una Matras heeft een directe relatie met de plantages op Sri Lanka en India, omdat dit ons in staat stelt om de best mogelijke kwaliteitscontrole te garanderen, je ook geld te besparen en de beste kwaliteit volledig biologische natuurlatex matrassen te produceren, die er momenteel op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn.

En het spreekt voor zich dat de matrassen van Una gewoon de meest comfortabele zijn, die je maar kunt vinden, met instelbare stevigheid met behulp van wat we de 7 comfortzones noemen.

Het is een allesomvattende, schitterende slaapervaring, die gezond is voor jou, jouw gezin en de planeet. 

 

Una baby matras

Wist je dat je zelfs voor je kleintjes een milieuvriendelijk matras kunt kopen?

Ons eco baby matras wordt geleverd met de ondersteuning die jouw kinderen voor hun ruggengraat nodig hebben. De ene kant is steviger voor zuigelingen en de andere is zachter voor als ze peuter zijn. De eco matrassen voor kinderbedjes bevatten absoluut geen microplastics, geen petroleumproducten of iets anders dat schadelijk voor jouw baby kan zijn.

 

Zijn onze matrassen ook goed voor astma?

Zoals we hebben gezien, zijn op aardolie gebaseerde matrassen gebruikelijk op de Nederlandse markt. Bovendien zijn gewone matrassen een heerlijke plek voor huisstofmijt, die allergieën en astma kunnen veroorzaken. 

Biologische matrassen zullen dat veel minder vaak doen en er is veel onderzoek en literatuur die biologische matrassen ondersteunen en dat het zeker de beste keuze voor elke astmapatiënt is. 

 

Hoe vind je een milieuvriendelijk matras in NL?

Dus hoe kun je een geweldig milieuvriendelijk matras in Nederland voor jou en jouw gezin vinden? 

Er is een enorme selectie en die kan soms best overweldigend zijn. Eén ding waarvan we denken dat we ons bewust van moeten zijn, is greenwashing

Greenwashing betekent dat je er zeker van moet zijn dat het bedrijf hun product niet als ‘eco’ omschrijft, zodat ze gewoon meer kunnen verkopen!

Het is belangrijk om te kijken of de matras onafhankelijke biologische certificeringen heeft. Het moet ook volledig natuurlijke, biologisch geteelde en duurzaam geproduceerde materialen bevatten. Op deze manier weet je dat je een product krijgt dat echt ‘groen’ is. Een product dat jouw gezondheid, noch de planeet schaadt. 

Je moet op zoek gaan naar een bedrijf dat matrassen maakt op een manier, die niet alleen koolstofvrij is, maar ook een negatieve ecologische voetafdruk heeft. Maar nogmaals, niet iedereen heeft dit geld om aan een matras te besteden. Daarom kun je hier bij Una ons opwindende matrassenassortiment verkennen om een betaalbare maar biologische en natuurlijke matras te vinden voor een comfortabele en gezonde slaap. 

 

Een gezondere planeet: slaap na slaap

We zijn van mening dat een goede nachtrust niet ongrijpbaar zou moeten zijn, maar we weten ook dat het vinden van de perfecte matras een beetje ontmoedigend kan zijn. De gemiddelde matras op de markt bevat een giftige cocktail van chemicaliën en vlamvertragers die de moeite waard zijn om te vermijden.

Dus ga vandaag nog milieuvriendelijk, koop biologisch en koop natuurlijk.

We heten je van harte welkom om je aan te sluiten bij de Una Matras familie en vandaag je eerste volledig milieuvriendelijke matras te kopen en ons te helpen om van deze planeet een betere plek te maken.

 

Una biologische matrassen