Veel gestelde vragen

 

Over de Una™ matras

Is jullie latex echt 100% natuurlijk?

In Nederland kun je latex al natuurlatex noemen als er maar 35% echt natuurlatex in zit en de rest synthetisch is. Een Una matras bestaat uitsluiten uit 100% onafhankelijk (door GOLS) biologisch gecertificeerd natuurlatex en heeft dus heeft absoluut geen synthetisch latex of andere toevoegingen. Het tijk is trouwens ook van 100% biologisch gecertificeerd super zacht katoen en wol mix gemaakt. Via de chat kun je onze certificaten aanvragen. De certificeringsnummers zie je ook op de product pagina’s trouwens. ?

Hoe installeer ik mijn Una matras?

OPEN HET
Neem de 3 pakketten waarin jouw Una matrtress zit mee
naar het bedframe of de basis. Open pakket 1 en maak
je matrashoes open. Vouw het uit en plaats het op je
bed. Maak de rits aan de bovenkant van de hoes open
en rol hem terug. (Zoals bij het openen van een koffer.)

ROL HET UIT
Verwijder nu de latexlagen uit alle pakketten en plaats ze
in je matrashoes in jouw favoriete configuratie van medium,
zacht en stevig en rol ze uit zodat ze plat,
met het label naar boven, liggen. Totdat ze netjes
zijn opgestapeld met de randen op een rij.

SLUIT DE RITS
Sluit met de rits je hoes en je bent klaar om te gaan slapen!

GENIET ERVAN
Leun achterover op jouw Una mattress en droom weg op een
wolk van biologisch comfort. Slaap lekker!

Hoe pas ik het comfort aan van mijn Una?

Una is ’s werelds eerste bio natuurlatex matras met comfort dat je zelf aan kunt passen wat betekent dat je jouw Una medium, zachter of harder kunt instellen zodat jij (en je familie) de perfecte natuurlijke matras hebt om op uit te rusten.

Klanten die graag slapen op een medium hardheid hebben hard onder, zacht in het midden en medium bovenop.

Klanten die het graag wat steviger hebben hebben medium onder, zachter in het midden en de hardere laag bovenop.

En klanten die graag wat zachter slapen hebben hard onder, medium in het midden en zacht bovenop.

Rol het uit, Rits het vast, Geniet ervan! Doe het met z’n tweeën, Zo eenvoudig!

Waarom wordt de Una matras in meerdere dozen geleverd?

Anders dan andere matrassen-in-een-doos komen onze natuurlijke matrassen niet vacuumverpakt in een grote super zware doos. De Una matras heeft een beetje meer ruimte nodig om te ademen en komt in 2-4 (afhankelijk van de maat die je besteld) handzamere dozen met de natuurlatex lagen en het tijk. Zo is de Una matras ook veel gemakkelijker te verplaatsen naar je slaapkamer en je bed. Yippie!

Wat gebeurt er met geretourneerde matrassen?

Je kunt gerust zijn dat je van ons altijd een splinternieuwe matras of kussen geleverd krijgt. Retouren worden soms door anderen als tweedehands verkocht, aan goede doelen geschonken of als het daarvoor niet geschikt is professioneel recycled. 

Over het Una™ Hoofdkussen

Hoe kan ik het comfort van mijn Una kussen aanpassen?

Jou Una hoofdkussen heeft als vulling duizenden zachte veerkrachtige natuurlatex vlokken. Deze vlokken kun je eenvoudig verwijderen of weer toevoegen om jouw ideale hoogte en ondersteuning te bereiken.

Heb je wat bredere schouders en slaap je veel op je zij dan houd je waarschijnlijk het beste je Una kussen in volle dikte. met beiden interne kussens erin. Heb je minder brede schouders of lig je bijvoorbeeld veel op je rug of buik dan heb je waarschijnlijk een iets dunner minder hoog hoofdkussen nodig. Rits dan je Una kussen open en verwijder wat van de biologische schuimvlokken en Voila! Je ideale kussen om op weg te dromen!

 

Over de Una™ Junior Kindermatras

Welke kant boven? Harder of Zachter?

Physio experten raden aan de medium hardere kant van de matras te gebruiken van circa 3 tot 11 jaar  en de medium zachtere kant tussen 12 en 18 jaar. Vooral de eerste levensjaren moet het slaapoppervlak niet te zacht zijn maar als uw kind vanaf 5-6 jaar al de zachtere kant fijner vindt dan is dat helemaal prima.

Over de Una™ Babymatras

Wanneer de hardere en wanneer de zachtere kant boven?

Voor babies adviseren gezondheidsexperts een steviger slaapoppervlak en dus de stevigere kant van geboorte tot circa 3 jaar oud. Deze biedt een goede ondersteuning van hun ruggegraat tijden hun eerste groei en ontwikkelingsfase. 

Van 3 tot 5 jaar adviseren wij de matras om te draaien zodat je nu wat grotere kind op de wat zachtere kant slaapt. Trouwens sommige van onze klanten stappen ook al bij een jaar of drie over op de Junior 90×200 cm Junior kindermatras.

Waarom voor biologisch in de slaapkamer gaan?

Wat is een biologische matras eigenlijk?

Een biologische matras is gemaakt van uitsluitend naturlijke en biologisch gecertificeerde materialen.

Wellich heb jijzelf of een bekende ooit weleens een traagschuim of andere synthetische matras gekocht en deze vervolgens weer terugstuurd omdat die zo stonk naar chemicaliën? Meer en meer mensen kiezen ervoor potentieël schadelijke chemische stoffen en materialen te vermijden. In voedsel natuurlijk maar ook in en om het huis en in de slaapkamer.

Beter voor jou

Biologish gecertificeerd betekent dat je je zorgeloos kan ontspannen. Het comfortable natuurlatex wordt getapt van Hevea bomen zonder toevoeging van petrochemicaliën of andere goedkope synthetische ingrediënten en dus ook geen chemishe dampen die je elke nacht inademt.

Jij (en je familie) kunnen lekker gaan liggen, weer opladen en gemakkelijk ademhalen vanaf de allereerste nacht!

Ook beter voor de planeet

Una is niet alleen gezonder voor jou het is ook vriendelijker voor de natuur. Omdat Una uitsluitend van natuurlijke biologische materialen gemaakt wordt vermijden we dus het gebruik van pesticiden, industriële lijmsoorten en giftige chemicaliën en de ecologische voetafdruk die ze achterlaten. Sterker nog, de Hevea bomen die het sap voor de natuurlatex maken ontnemen juist elk jaar heel wat koolstof uit de atmosfeer. Elke centimeter van een Una matras is duurzaam, fair trade en volledig bio gecertificeerd. 

Waarom zou je voor Bio gaan in je slaapkamer?

Steeds meer mensen worden zich bewust van de potentieel giftige chemicaliën in ons dagelijke voedsel en andere huishoudelijke producten. Over de jaren is telkens weer gebleken dat chemicaliën die eerst als veilig werden bestempeld vervolgens jaren later giftig en schadelijk voor mens en milieu bleken te zijn. Bovendien zijn er op de meeste producten nog nooit lange termijn studies gedaan om te zien of ze schadelijk zijn. 

Beter voor jou

Biologish gecertificeerd betekent je je zorgeloos kan ontspannen. Het comfortable natuurlatex wordt getapt van Hevea bomen zonder toevoeging van petrochemicaliën of andere goedkope synthetische ingrediënten en dus geen chemishe dampen die je elke nacht inademt.

Jij (en je familie) kunnen lekker gaan liggen en gemakelijk ademhalen vanaf de eerste nacht.

Ook beter voor de planeet

Una is niet alleen gezonder voor jou het is ook vriendelijker voor de natuur. Omdat Una uitsluitend natuurlijke biologische materialen gebruikt is het niet nodig As well as being healthy for you, your Una mattress is kinder to the environment. Because we use 100% organic latex, cotton and wool, there’s no need for industrial chemicals, glues and pesticides – and the harmful footprints they leave behind. And every inch of your Una mattress is sustainably grown, fairly traded and fully certified.

Hoe kan een bio natuurlatex matras helpen met allergieën en astma?

Data van de Amerikaanse Long Associatie suggereren dat tussen 50 en 80% van alle astma en hooikoorts gevallen getriggerd worden door een allergische reactie op huisstofmijt. Een andere studie van de American Academy of Allergy Asthma and Immunology [AAAAI] concludeerde onlangs dat matrassen gemaakt van natuurlijke materialen veel minder bijdragen tot allergische reacties dan synthetische matrassen. 

Over Biologisch Latexschuim

Biologisch Natuurlatex Versus Synthetisch Latex

Houdt het in de gaten. De meeste latexmatrassen op de markt zijn van synthetisch latex wat van petroleum gemaakt wordt. Vaak met een sterke chemische geur en lekkende gassen en Vluchtige Organische Stoffen (VOS). Ze zijn vaak 100% synthetisch of het is een mix van synthetisch latex met een kleine hoeveelheid natuurlatex en wordt vervolgens geadverteerd als een ‘natuurlijke’ matras met natuurlatex alhoewel het maar een beetje is. 

100% echt natuurlatex wordt gemaakt van rubbersap van de Hevea (rubber) boom. De sap wordt dan met lucht geïnjecteerd en vervolgens gebakken tot een natuurlijk schuim dat het lichaam perfect ondersteunt en drukpunten verlicht. 

GOLS (Global Organic Latex Standard) gecertificeerd natuurlatex is de hoogste standaard van schuim. De latexsap wordt duurzaam getapt van Hevea bomen die biologisch groeien zonder het gebruik van pesticiden of chemische meststoffen. 

Dunlop of Talalay methode om natuurlatex te maken?

De originele pure methode om natuurlatex schuim te maken is de Dunlop™ methode (sinds 1929 in gebruik). Una gebruikt uitsluitend biologisch gecertificeerde natuurlatex (in 3 hardheidsgraden) die volgens deze methode gemaakt wordt. 

De Talalay methode voegt een extra stap toe waar de mal met latex snelgevroren wordt waarbij een aantal chemicaliën worden toegevoegd om het schuim te stabiliseren.

Sommige online artikelen suggereren dat Talalay zachter is dan Dunlop latex. Dat klopt niet. Dunlop latex kan zowel zacht, medium als hard gemaakt worden afhankelijk van de hoeveelheid lucht die wordt geïnjecteerd tijdens het productie proces. 

Betaling en Bezorging

Welke betaalmethodes kan ik gebruiken?

Je kunt betalen met Visa, Mastercard, Paypal en iDEAL.

Hoeveel kost bezorging?

Bezorging is gratis en retourneren ook tijdens je 100 dagen proefslaap periode. Tevredenheid gegarandeerd of je geld terug. Dat slaapt pas lekker.