Heerlijk slapen op een biologisch & duurzaam matras

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Er is steeds meer aandacht voor het klimaat en we zijn ons steeds meer bewust van onze ecologische voetafdruk. Wij van Una Matras zijn ons hier ook van bewust. Wij vinden het dan ook belangrijk om een steentje bij te dragen aan een betere planeet. Wij bouwden daarom een matras van duurzaam materiaal, daardoor zijn al onze matrassen milieuvriendelijk.

‘Het beste matras is natuurlijk, comfortabel en heet Una’

organic icon small

100% Bio

100 Nachten Thuis Uitproberen

Garantie Van 10 Jaar

7 Dagen Bezorgtijd

organic icon small

100% Bio

100 Nachten Thuis Uitproberen

Garantie Van 10 Jaar

7 Dagen Bezorgtijd

Een duurzaam en biologisch matras van Una Matras

 

Latex is een erg soepel materiaal, dat zacht aanvoelt. De latexvulling in een biologisch matras kan gemaakt zijn van synthetische rubber, of van natuurrubber. Onze matrassen worden stuk voor stuk gemaakt van biologische natuurlatex. Natuurlatex is van veel betere kwaliteit dan synthetische rubber, daarbij is het ook veel beter voor het milieu. Dat wij enkel gebruik maken van biologisch materiaal, betekent dat er geen chemicaliën zijn gebruikt bij de productie van de materialen. Onze producten zijn dus puur natuur en onze matrassen zijn helemaal bio.

Ook de hoes van onze matrassen wordt volledig van biologische, natuurlijke producten gemaakt. De duurzame hoezen bestaan uit 70% biologisch katoen en 30% biologische wol. Zo heb je dus een fijne, organische hoes, voor om jouw organisch matras. Geen benzine, geen synthetische materialen en geen vieze lijm of andere nare substanties.

Reviews

★ ★ ★ ★ ★

"Een heel fijn natuurlatex matras. Dat je de volgorde van de drie lagen zelf kunt bepalen bevalt zeer goed. En daarbij wetend dat het geheel, tot en met de hoes, uit bio natuurmaterialen is vervaardigd is een fantastisch gegeven en heeft voor een belangrijk deel onze keuze bepaald."
- Joke

★ ★ ★ ★ ★

"Ik ben heel tevreden over mijn gezonde matras . Zeker aan te raden ! Heb de zachtste laag bovenaan gelegd , en hij is niet te zacht."
- Kristel

Wat is een biologisch matras?

Voordat we ingaan op de vraag hoe biologische matrassen jouw slaap kunnen verbeteren, moeten we natuurlijk eerst vaststellen wat nu eigenlijk een biologisch matras precies is.

Een biologisch matras is gemaakt van een combinatie van natuurlijke en gifvrije materialen zoals biologisch katoen, biologische wol en biologische latex. Let op, de biologische materialen (wol, katoen, latex, etc.) waarvan de biologische matrassen zijn gemaakt, moeten ook echt biologisch worden geproduceerd. Dat betekent dat er op geen enkel moment in het productieproces kunstmatige chemicaliën mogen worden geïntroduceerd. Bovendien is een biologisch matras volledig milieuvriendelijk!

Heerlijk slapen op ons eco matras

Een persoon slaapt gemiddeld zo’n 32 jaar van zijn leven. Dat is behoorlijk lang. Daarbij is slaap ook nog eens enorm belangrijk. Zo zorgt een langdurig slechte nachtrust volgens UMC Utrecht voor een verhoogde kans op obesitas, de ziekte van Alzheimer, hart- en vaatziekten, depressiviteit, concentratieproblemen en meer. Meer dan genoeg reden dus om voor optimaal slaapcomfort te kiezen. Gelukkig zijn wij van Uma Matras daarin gespecialiseerd.

Onze matrassen zijn allemaal gebaseerd op hetzelfde concept: onze comfort layers. De matrassen hebben drie lagen, één stevige, één middelharde en één zachte laag. De lagen kun je aanpassen, je kunt ze dus in de voor jou meest comfortabele volgorde leggen. Zo kun je je bio matras aanpassen naar jouw wensen. Daarbij heeft iedere laag 7 comfort zones. Deze zones ondersteunen de contouren van jouw lichaam op een zachte manier, zo koop je een ecologisch matras dat écht bij jou past.

Een goede nachtrust op onze milieuvriendelijke en gezonde matrassen

 

Als je ergens allergisch voor bent, is dat enorm vervelend. Je begint te niezen, je borstkas voelt verstopt aan en je neusholtes zijn geblokkeerd. Er zijn enorm veel mensen die allergisch zijn voor hun eigen huis, of eigenlijk wat daarin leeft. Veel van die allergische reacties beginnen in de slaapkamer, bijvoorbeeld door chemische stoffen in het dekbed, of in het matras. In ons natuurmatras zit daarom geen giftig-ruikend petrochemisch schuim en industriële lijm, zo kun je vanaf de eerste nacht diep ademhalen. Je vindt bij ons dus een volledig gifvrij matras. Ons eco latex matras is volledig natuurlijk en daarmee misschien wel het meest gezonde matras op de markt!

Matrassen, hoofdkussens en toppers zijn ook uitstekende schuil- en broedplaatsen voor kleine beestjes zoals huisstofmijt. Een duurzaam, anti-allergie matras, antibacerieel matras en een latex matrastopper houd die insecten buiten. Zo voorkom je dat al deze vervelende beestjes zich de hele nacht hun weg naar jouw neusholtes vinden.

Wie certificeert hoe biologisch een matras is?

 

De term biologisch is tegenwoordig tegen de achtergrond van de verschuiving van de consumentenmarkt naar natuurlijke producten een belangrijk verkoopargument geworden. Bedrijven willen hun producten dus graag ‘biologisch’ noemen, zodat ze het ook kunnen verkopen. Hoewel het waar is dat hun producten biologisch zijn, is het een heel andere kwestie hoe ‘biologisch’ biologisch is!

Helaas komt greenwashing in het bedrijfsleven maar al te vaak voor. De meeste merken, die voor ‘biologische’ producten adverteren, hebben vaak maar één onderdeel dat aan die definitie voldoet. De rest van de componenten is synthetisch en zit vol met chemicaliën, zo erg zelfs dat het product giftig voor voor jouw gezondheid, de gezondheid van jouw gezin en het milieu is.

Gelukkig zijn er nog enkele gezaghebbende en onafhankelijke toezichthoudende instanties, die een matras als biologisch kunnen certificeren. Dit zijn onder andere Global Organic Textile Standards (GOTS) en de Global Organic Latex Standard (GOLS). Deze organisaties brengen bezoeken aan de productie-installaties en verifiëren ter plekke hoe biologisch een bepaald matrasmerk is.

Het meest gezonde matras voor baby’s en peuters

 

Baby’s zijn bijzonder gevoelig voor hun omgeving. Zoals al besproken, is een biologisch matras hypoallergeen, wat natuurlijk ideaal voor een baby bedje is. Het inherente vermogen van de matrassen om de temperatuur te kunnen regelen, maakt ze ook ideaal voor kleine kinderen en baby’s omdat kleintjes vaak huilen als ze het te warm hebben en je wilt zeker niet dat ze het te koud hebben. Het natuurlijke vermogen van de matrassen om de temperatuur te regelen, maakt ze ideaal voor bedjes voor baby’s en peuters.