Natural latex mattress Eva 1291 492 1024x390 1

Onze materialen


Voor de productie kiezen we alleen het beste: puur natuurlijke en hoogwaardige materialen die goed zijn voor jou en je gezondheid. En met oog voor het milieu.

Biologisch gecertificeerde natuurlijke latex

Al onze matrassen en slaapkamerproducten zijn gemaakt van 100% natuurlijke latex. Het heet zo omdat het puur plantaardig is en alleen natuurlijke ingrediënten bevat. Wij vermengen ons natuurlatex dus niet met synthetisch latex zoals je vaak ziet. De productie van natuurlatex is een belangrijk economisch component voor de bevolking in Zuidoost-Azië en dient als levensonderhoud voor veel mensen daar.
Om natuurlatex te verkrijgen wordt er een kleine inkeping in de bast van de Hevea Brasiliensis boom gemaakt, zodat de zogenaamde latexmelk eruit kan stromen. Dit wordt vervolgens verzameld in kleine kommen die aan de stam vastzitten. Om een matras voor volwassenen te maken, heb je de dagelijkse oogst van zo’n 1500 bomen nodig.
Al deze (biologisch gecertificeerde) bomen nemen jaarlijks honderden tonnen CO2 op en vormen een uitstekende leefomgeving voor veel dieren. We zetten ons daarom in voor klimaatbescherming en zijn tegen de ontbossing van regenwouden, en daarnaast zorgen we voor veel banen.

Biologisch Natuurlatex heeft veel voordelen:

  • Vrij van verontreinigende stoffen en milieuvriendelijk
  • Natuurlatex bevat geen pesticiden en chemicaliën en is een 100% hernieuwbare grondstof.

  • Sterke elasticiteit en duurzaamheid
  • Door de bijzondere materiaaleigenschappen vervormt natuurlatex alleen onder belasting en keert altijd terug naar zijn oorspronkelijke vorm.

  • Ademend en luchtdoorlatend
  • Natuurlatex is bijzonder ademend en zorgt ervoor dat je ’s nachts niet transpireert en goed kunt slapen.

Biologisch katoen

We gebruiken alleen puur biologische katoen voor al onze matras-, kussen- en topperhoezen. Het is van nature ademend, vereist geen synthetische toevoegingen en maakt je niet onaangenaam warm tijdens het slapen.
Biologische katoen wordt gemaakt zonder pesticiden en chemicaliën en verbruikt tijdens de teelt ook nog eens 90% minder water. Het is daarom veel gezonder voor jou en onze planeet en is, net als onze bio natuurlatex, een hernieuwbare grondstof.