10 redenen om te kiezen voor Una Matras

Het eerste klimaatneutrale matras

 

Met onze jarenlange ervaring in matrassen en door het constant optimaliseren van onze duurzame productieprocessen, kunnen wij jou nu, en duizenden andere klanten, een in stevigheid verstelbaar, 100% biologisch en zelfs klimaatneutraal matrasaanbieden.

Dit is uniek in de wereld van de matrassen en zou een van de belangrijkste redenen moeten zijn om te kiezen voor onze producten. Maar hier vind je nog 10 redenen waarom onze producten de beste combinatie zijn van comfort, kwaliteit en duurzaamheid.

Onze Certificeringen

1. Gezondheid & welzijn

De lucht in je huis is vaak ongezonder dan de lucht buiten

Chemisch vervaardigde producten en producten die met chemicaliën en andere giftige stoffen zijn gemaakt, hebben vaak een sterk negatief effect op de gezondheid van de mens. Chemicaliën in de vorm van gassen kunnen vrijkomen door slijtage of oxidatie van conventionele producten en vervuilen daardoor ons drinkwater, ons voedsel en onze leefomgeving, inclusief de lucht die we inademen.

Waar ligt het risico?

Meer dan 90% van de tijd brengen we door binnenshuis, bijvoorbeeld tijdens het thuiswerken, spelen met de kinderen, studeren of slapen. En waarschijnlijk wist je al dat je een derde van je leven in bed doorbrengt.

We kunnen daar heel eenvoudig iets aan doen

Gewoon door deze chemische producten te verbannen uit ons huis, voor een algeheel beter welzijn en een betere gezondheid. Te beginnen met het aanschaffen van een Una Matras in je slaapkamer.

2. Biologisch gecertificeerd

GOTS gecertificeerd

Al onze biologische matrassen, kussens en toppers zijn volledig GOTS-gecertificeerd. GOTS is een productiestandaard die garandeert dat al onze materialen, productieprocessen en onze producten volledig biologisch zijn. Elk van onze certificaten bevat het bijbehorende certificeringsnummer.

Biologische latex

In tegenstelling tot conventioneel kunststofschuim, produceren wij ons eigen natuurlatex schuim met de speciale GOLS-certificering. Dit betekent dat onze natuurlijke latex ook gecertificeerd is voor biologische zuiverheid. Voor de productie gebruiken we het melksap van biologisch geteelde Hevea-bomen. Dit wordt in een stoomproces tot schuim verwerkt en vervolgens in een matrasvorm gegoten.

Biologische katoen

We gebruiken uitsluitend biologische katoen in onze tijken en deze zijn ook allemaal 100% GOTS-gecertificeerd. Hierin zijn absoluut geen synthetische materialen gebruikt. Dit heeft niet alleen het voordeel dat het geen pesticiden en andere chemicaliën bevat, maar verbetert daarnaast ook het ademend vermogen van jouw matras aanzienlijk.

"Een heerlijk natuurlatex matras en kussen. Ik heb geen lichamelijke klachten meer en slaap als een roos. Het is een fijn gevoel om op natuurlijke materialen te slapen. Kortom ik ben heel blij met mijn Una Matras en kussen"
- Mevr G. Trustpilot review

3. Geen giftige chemicaliën

Non-Toxic gecertificeerd

Al onze materialen hebben het label “Non-Toxic”. Dit betekent dat we nooit chemicaliën gebruiken in onze producten. Dit is niet alleen heel goed voor de productie van de natuurlatex matras, maar ook voor de natuur en de teelt van het katoen.

Bovendien zijn er geen microplastics, glasvezels en of synthetische lijmen gebruikt. Onze tijken bevatten evenmin plastic of polyester.
Uitsluitend 100% biologische katoen. Zo garanderen we een volledig biologisch en gezond productassortiment.

4. Goed voor een gezonde rug

7 zone technologie

Een goed matras houdt je rug flexibel en gezond. Bij Una Organic gebruiken we een speciale 7-zone technologie die zorgt voor een optimale ondersteuning bij elk lichaamstype en gewichtsklasse. Hierdoor kan het matras zich aanpassen aan jouw lichaamscontouren en niet vervormen. Zo kun je jarenlang van je matras genieten, ook als er iets verandert in je lichaamsvorm of gewicht.

Verschillende lagen voor de perfecte hardheid

Onze matrassen en kussens zijn voorzien van verschillende lagen die je naar eigen voorkeur gemakkelijk kunt rangschikken. Zo zijn in de Deluxe versie tot wel 6 verschillende hardheidsgraden instelbaar en in de Essential versie 2. Als de hardheidsgraad van het matras nog niet 100% perfect is, dan verander je gewoon heel eenvoudig de volgorde van de verschillende lagen.

"Makkelijk besteld en even makkelijk ontvangen als geïnstalleerd. Heerlijk zachte, maar toch goed ondersteunende matras. Slaapt extra goed in de wetenschap dat de matras duurzaam geproduceerd en ecologisch is."
- Kristien V

5. Scoort 99 uit 100 in de duurzaamheidstest

LGA-test: consistente hoge kwaliteit

Onze producten worden getest onder de Duitse zogenaamde LGA-test. Deze test certificeert een product van constante hoge kwaliteit. Het test de kwaliteit en duurzaamheid, zodat we met overtuiging kunnen zeggen: Je krijgt een gecertificeerd product van de hoogste kwaliteit!
Garantie: Dankzij onze hoge kwaliteitsnormen voor de productie, krijg je 10 jaar garantie op onze matrassen! Uit onze tests en klantfeedback weten we dat onze matrassen vaak tot wel 20 jaar meegaan, waardoor ze tot de meest duurzame in de matras branche behoren.

6. Made in Germany

Met de hand gemaakt in Zuid-Duitsland

Onze biologisch gecertificeerde fabriek is gevestigd in de stad Mainbernheim in Beieren. Onze producten worden daar vervaardigd volgens de hoge normen van GOTS en GOLS en zijn daarnaast ook nog klimaatneutraal. Natuurlijk zijn we daar bijzonder trots op.

Omdat kwaliteit voorop staat

Veel matras verkopers bij wie je online kunt bestellen, willen gewoon snel en goedkoop produceren. Ze gebruiken bijvoorbeeld goedkoop latex schuim dat maar deels natuurlijk en niet biologisch is of ze gebruiken ongecertificeerde katoen dat pesticiden en insecticiden bevat en 91% meer kostbaar water verbruikt.
En terwijl anderen hun kwaliteit verminderen om zo goedkoop mogelijk te blijven, verhogen wij juist onze kwaliteit. Wij gebruiken de beste materialen, zoals biologische katoen en YKK ritsen. En met de hand genaaide tijken zorgen we voor de hoogste kwaliteit binnen ons hele assortiment.

7. Een positieve bijdrage aan het klimaat

Gecertificeerd klimaatneutraal

De door de mens veroorzaakte klimaatcrisis is niet langer een geheim. Broeikasgassen verwarmen de aarde en onze atmosfeer. Klimaat catastrofen, zoals overstromingen, extreme regenval of juist droogte en het smelten van ijs in de poolcirkels, zijn daarvan het gevolg.
Overheden ondernemen niet snel genoeg actie. Maar wij willen niet langer wachten. Wij ondernemen nu al positieve stappen om het probleem aan te pakken!

CO2-negatief – We geven meer dan we nemen

We verminderen onze CO2-uitstoot zo sterk dat we CO2-negatief zijn. Dit betekent dat onze CO2-neutrale productie en het gebruik van de Hevea-bomen, voor onze natuurlijke latex, meer CO2 ontnemen dan ze genereren. Kortom, onze bomen en onze CO2-compensaties nemen meer CO2 uit de lucht dan dat onze productie en transport uitstoten.
Climate Partner controleert regelmatig onze productieprocessen, verpakkingen, transport en meer en bevestigt dat we als een van de eerste bedrijven in deze branche klimaatneutraal zijn.

Climate Partner

Duurzame boomgroei

Onze boomplantages zijn zo ingericht dat we de bomen tientallen jaren kunnen verzorgen en gebruiken. We blijven nieuwe bomen kweken die veel CO2 opnemen en tegelijkertijd geven we veel dieren een beter leefgebied. Daarom zijn onze boomplantages ook biologisch gecertificeerd.

Conventionele matrassen kunnen niet worden gerecycled

Matrassen zijn in feite het grootste item in ieders huishouden dat na gebruik niet kan worden gerecycled. Deze enorme afvalproductie is moeilijk te verwerken en milieuvriendelijk af te voeren.
Onze matras is anders: het is 100% biologisch en dus volledig afbreekbaar en recyclebaar, omdat we geen kunststoffen of gifstoffen gebruiken die schade veroorzaken en niet afbreekbaar zijn. Daarnaast gaat een Una Matras net zo lang mee als tot wel 4 reguliere (synthetische) matrassen, waardoor er dus veel afval bespaard wordt.

8. Sociale rechtvaardigheid

Respect voor iedereen

Eerlijk en veilig werken op al onze locaties in Nederland, Duitsland en de rest van de wereld is belangrijk voor ons. Daarom zijn we ook gecertificeerd om eerlijke en billijke arbeidsvoorwaarden te garanderen.

Eerlijk en veilig werken op al onze locaties in Nederland, Duitsland en de rest van de wereld is belangrijk voor ons. Daarom zijn we ook gecertificeerd om eerlijke en billijke arbeidsvoorwaarden te garanderen.

"Wat een fijn matras. Ik voel geen scheiding tussen de twee delen. Het topmatras voelt heerlijk comfortabel aan. Eerst medium geprobeerd, maar nu liggen we heerlijk op het hardste deel. Een aanrader!"
- SG - via Trustpilot

9. Een merk waarop je kunt vertrouwen

Transparant en eerlijk

Zoals je aan alle certificeringen kunt zien, is het voor ons super belangrijk om onze klanten een echt wetenschappelijk getest, milieuvriendelijk product aan te bieden. Met deze op data gebaseerde en test gestuurde aanpak, willen we jou in staat stellen om een goed geïnformeerde beslissing te nemen en ons eerlijk te kunnen vergelijken met andere merken.
We zijn een eerlijk merk en geloven in authenticiteit: onze foto’s, onze materialen, onze advertenties. Alles is authentiek.

Lees wat andere klanten over ons zeggen

Er is niets beters dan echte feedback van echte klanten. Lees hier wat onze klanten te zeggen hebben over Una Matras.

10. 100 nachten proefslapen

Komt onze droom overeen met jouw droom?

Test ons Una Matras zelf. Jouw mening is uiteindelijk het enige dat telt. We kunnen gemakkelijk nog 20 redenen opschrijven waarom Una een goede keuze is. Iedereen kan zeggen: “onze matrassen zijn de beste”, maar wij zeggen: “probeer het zelf en merk het verschil”. Zonder haast en in het comfort van je eigen huis. Test de verschillende instelbare stevigheden. Merk het ontbreken van vieze chemische geuren. Voel het zachte biologische katoen en als je niet 100% happy bent, dan kun je het gratis door ons laten ophalen en krijg je gewoon je geld volledig terug.

Klaar om het uit te proberen?

Test het Una Matras thuis uit. Bestel je gezonde matras en krijg er een goed gevoel bij in je eigen bed. Zonder tijdsdruk. Je kunt het uitproberen voor 100 nachten. En zelfs als je ons op dag 99 zegt: “het past toch niet helemaal bij mij”, dan komen we het gratis ophalen en geven we je gewoon je geld terug.