N

Gratis bezorging en retourneren

N

Probeer 100 Nachten GRATIS

N

96% Klanttevredenheid

N

3035+ happy klanten

10 redenen om te kiezen voor Una Organic

Het eerste klimaat neutrale matras

 

Met jarenlange ervaring en de constante optimalisatie van onze duurzame productie processen, bieden wij jou en duizenden klanten een stevigheid verstelbare, 100% biologische en zelfs klimaatneutrale matras.

Dit is uniek in de matrassen wereld en zou een van de belangrijkste redenen moeten zijn voor onze producten. Hier vind je nog 10 redenen waarom onze producten de beste combinatie zijn van comfort, kwaliteit en duurzaamheid.

Onze Certificeringen
gols certificate 2 150x150 7
gots certificate 2 150x150 6
Bild von Fair Social Choice Zertifiziert Una
Climate Partner
gols certificate 2 150x150 7
Bild von Fair Social Choice Zertifiziert Una

1. Gezondheid & welzijn

De lucht in je huis is vaak ongezonder dan de lucht buiten

Chemisch vervaardigde producten en producten die met chemicaliën en andere giftige stoffen zijn verwerkt, hebben een sterk negatief effect op de menselijke gezondheid.
Door het vrijkomen van chemicaliën in de vorm van gassen, slijtage of oxidatie, vervuilen conventionele producten ons drinkwater, ons voedsel en onze omgeving, inclusief de lucht.

Waar ligt het risico?

Met het feit dat we meer dan 90% van de tijd binnenshuis doorbrengen. Tijdens het werken, spelen met de kinderen, studeren of slapen. Je wist waarschijnlijk al dat je een derde van je leven in bed doorbrengt?

Maar we kunnen er eenvoudig iets aan doen:

Laten we deze chemische producten uit ons huis verbannen voor een algeheel beter welzijn en een betere gezondheid. Beginnend met een Una matras in je slaapkamer.

2. Biologisch gecertificeerd

GOTS gecertificeerd

Al onze biologische matrassen, kussens en toppers zijn volledig GOTS-gecertificeerd. GOTS is een productiestandaard die garandeert dat al onze materialen, productieprocessen en onze producten volledig biologisch zijn. Elk van onze certificaten bevat het bijbehorende certificeringsnummer.

Biologisch latex

In tegenstelling tot conventioneel kunststofschuim produceren wij ons eigen natuurlatex schuim met de speciale GOLS-certificering. Dit betekent dat onze natuurlijke latex ook gecertificeerd is voor zijn biologische zuiverheid. Voor de productie gebruiken we het melksap van biologisch geteelde Hevea-bomen. Dit wordt in een stoomproces tot schuim verwerkt en in matrasvorm gegoten.

Biologisch katoen

We gebruiken uitsluitend biologisch katoen in onze tijken, ook 100% GOTS-gecertificeerd. Absoluut geen synthetische materialen. Dit heeft niet alleen het voordeel dat het geen pesticiden en andere rommel bevat, maar verbetert ook het ademend vermogen van jouw matras aanzienlijk.

"Een heerlijk natuurlatex matras en kussen. Ik heb geen lichamelijke klachten meer en slaap als een roos. Het is een fijn gevoel om op natuurlijke materialen te slapen. Kortom ik ben heel blij dat ik deze Una matras en kussen"
- Mevr G

3. Geen giftige chemicaliën

Gecertificeerd non toxic

Al onze materialen hebben het label “non toxic”. Dat betekent dat we nooit chemicaliën gebruiken. Noch voor het onderhouden van de bomen, voor de groei van het katoen, voor de productie van de natuurlatex matras of waar dan ook.

Bovendien zijn er geen microplastics, geen glasvezel en geen synthetische lijmen. Onze tijken bevatten ook geen plastic of polyester.
Uitsluitend 100% biologisch katoen. Zo garanderen we een volledig biologische en gezonde productassortiment.

4. Goed voor jouw gezonde rug

7 zone technologie

Een goede matras houdt jouw rug flexibel en gezond. Bij Una Organic gebruiken we een speciale 7-zone technologie die zorgt voor optimale ondersteuning voor elk lichaamstype en gewichtsklasse. Hierdoor kan de matras zich aanpassen aan jouw contouren en niet vervormen. Zo kun je jarenlang van je matras genieten, ook als er iets verandert in je lichaamsvorm en gewicht.

Verschillende lagen voor de perfecte hardheid

Onze matrassen en kussens zijn voorzien van verschillende lagen die je naar eigen voorkeur gemakkelijk kunt rangschikken. Zo zijn in de deluxe versie tot 6 hardheidsgraden en in de essential versie 2 hardheden instelbaar. Als de hardheidsgraad van de matras nog niet 100% perfect is dan verander je eenvoudig de volgorde van de lagen.

"Makkelijk besteld en even makkelijk ontvangen als geïnstalleerd. Heerlijk zachte, maar toch goed ondersteunende matras. Slaapt extra goed in de wetenschap dat de matras duurzaam geproduceerd en ecologisch is."
- Kristien V

5. Scoort 99 uit 100 in de duurzaamheidstest

LGA-test: consistente hoge kwaliteit

Onze producten worden getest onder de Duitse zogenaamde LGA-test. Deze test certificeert een product van constante hoge kwaliteit. Het test de kwaliteit en duurzaamheid, zodat we met overtuiging kunnen zeggen: Je krijgt een gecertificeerd product van de hoogste kwaliteit!
Garantie: Dankzij onze hoge kwaliteitsnormen voor de productie krijgt u ook 10 jaar garantie op onze matrassen! Uit onze tests en klantfeedback weten we dat onze matrassen vaak tot wel 20 jaar meegaan, waardoor ze tot de meest duurzame in de matras branche horen.

6. Made in Germany

Met de hand gemaakt in Zuid Duitsland

Onze biologisch gecertificeerde fabriek is gevestigd in de stad Mainbernheim in Beieren. Onze producten worden daar vervaardigd volgens de hoge normen van GOTS en GOLS en klimaatneutraal en daar zijn we bijzonder trots op.

Omdat kwaliteit voorop staat

Veel matras verkopers bij wie je online kunt bestellen, willen gewoon snel en goedkoop produceren. Ze gebruiken bijvoorbeeld goedkoop latex schuim dat maar deels natuurlijk en niet biologisch is of ze gebruiken niet-gecertificeerd katoen dat pesticiden en insecticiden bevat en 91% meer kostbaar water verbruikt.
En terwijl anderen hun kwaliteit verminderen om zo goedkoop mogelijk te blijven, verhogen wij onze kwaliteit. We gebruiken de beste materialen zoals biologisch katoen en YKK ritsen. En met de hand genaaide tijken zorgen voor de hoogste kwaliteit in ons hele assortiment.

7. Een positieve bijdrage aan het klimaat

Gecertificeerd klimaatneutraal

De door de mens veroorzaakte klimaatcrisis is niet langer een geheim. Broeikasgassen verwarmen de aarde en onze atmosfeer. Klimaat catastrophen als overstromingen, extreme regenval of juist droogte en het smelten van ijs in de poolcirkels zijn het gevolg.
Regeringen nemen niet snel genoeg actie. We wachten niet langer, we nemen nu positieve stappen om het aan te pakken!

CO2-negatief – We geven meer dan we nemen

We verminderen onze CO2-uitstoot zo sterk dat we CO2-negatief zijn. Dit betekent dat onze CO2-neutrale productie en het gebruik van de Hevea-bomen voor onze natuurlijke latex meer CO2 ontnemen dan ze genereren. Kortom, onze bomen en onze CO2-compensaties nemen meer CO2 uit de lucht dan onze productie en transport uitstoten.
Climate Partner controleert regelmatig onze productieprocessen, verpakkingen, transport en meer en bevestigt dat we als een van de eerste bedrijven in deze branche klimaatneutraal zijn.

Climate Partner

Duurzame boomgroei

Onze boomplantages zijn zo ingericht dat we de bomen tientallen jaren verzorgen en gebruiken. We blijven nieuwe bomen kweken die veel CO2 opnemen en tegelijkertijd veel dieren een leefgebied geven. Daarom zijn onze boomplantages ook biologisch gecertificeerd.

Conventionele matrassen kunnen niet worden gerecycled

Matrassen zijn in feite het grootste item in jouw huishouden dat na gebruik niet kan worden gerecycled. Deze enorme afvalproductie is moeilijk te verwerken en milieuvriendelijk af te voeren.
Onze matras is anders: het is 100% biologisch en dus volledig afbreekbaar en recyclebaar. Omdat we geen kunststoffen of gifstoffen gebruiken die schade veroorzaken en niet afbreekbaar zijn.
Daarnaast gaat een Una matras net zo lang mee als tot wel 4 reguliere (synthetische) matrassen waardoor er veel afval bespaard wordt.

1% voor de planeet

We doneren 1% van onze omzet aan de planeet. Wat we ook verkopen: kussens, toppers, matrassen. Elk jaar doneren we 1% van onze omzet aan milieuorganisaties en non-profits die onze planeet beschermen en herstellen.

8. Sociale rechtvaardigheid

Respect voor iedereen

Eerlijk en veilig werken op al onze locaties in Nederland, Duitsland en over de hele wereld is belangrijk voor ons. Daarom zijn we ook gecertificeerd om eerlijke en billijke arbeidsvoorwaarden te garanderen:
“Fair & Social Choice” is de naam van deze certificering. Dit betekent dat we een eerlijk loon betalen, discriminatie tegengaan, geen kinderarbeid tolereren en ons aan vele andere normen voor een goede werkomgeving houden.

"Wat een fijn matras. Ik voel geen scheiding tussen de twee delen. Het topmatras voelt heerlijk comfortabel aan. Eerst medium geprobeerd, maar nu liggen we heerlijk op het hardste deel. Een aanrader!"
- SG

9. Een merk waarop je kunt vertrouwen

Transparant en eerlijk

Zoals je aan alle certificeringen kunt zien, is het voor ons super belangrijk om onze klanten een echt wetenschappelijk getest, milieuvriendelijk product aan te bieden. Met deze rigoureuze data gebaseerde en test gestuurde aanpak willen we jou in staat stellen een goed geïnformeerde beslissing te kunnen nemen en ons te kunnen vergelijken met andere merken.
We zijn een eerlijk merk en geloven in authenticiteit: onze foto’s, onze materialen, onze advertenties. Alles is authentiek.

Lees wat andere klanten over ons zeggen

Er is niets nuttiger dan echte feedback van echte klanten. Lees hier wat onze klanten te zeggen hebben over Una matras.

10. 100 nachten proefslapen

Komt onze droom overeen met jouw droom?

Test ons Una matras zelf. Jouw mening is uiteindelijk het enige dat telt. We kunnen gemakkelijk nog 20 redenen opschrijven waarom Una een goede keuze is. Iedereen kan zeggen: “onze matrassen zijn de beste”. Maar wij zeggen “probeer het zelf en merk het verschil”. zonder haast in het comfort van je eigen huis. Test de verschillende instelbare stevigheden, merk het ontbreken van vieze chemische geuren, voel het zachte biologische katoen en als je niet 100% happy bent, kun je het gratis door ons laten ophalen en krijg je je geld volledig terug.

Klaar om het uit te proberen?

Test het Una matras thuis uit. Bestel je gezonde matras en krijg er een goed gevoel voor op je eigen bed. Zonder tijdsdruk. Je kunt het uitproberen voor 100 nachten. En zelfs als je ons op dag 99 zegt: “Het past toch niet helemaal bij mij”, dan komen we het gratis ophalen en geven we je je geld terug.