Biologische Kussens

Echte biologische kussens zijn gemaakt met uitsluitend gecertificeerde biologische materialen, die gifvrij zijn en geen chemicaliën bevatten. 

Er is een breed scala aan synthetische kussens op de markt, die zijn gemaakt met op aardolie gebaseerde producten en giftige chemicaliën bevatten die jouw gezondheid ernstig kunnen belemmeren en tot andere ademhalingsproblemen kunnen leiden. 

Ons assortiment van biologische kussens is speciaal ontworpen met biologische latex schuimvlokken van topkwaliteit voor een optimaal comfort, ontspanning en ondersteuning. Bij Una Matras zijn onze kussens handgemaakt om te kunnen voldoen aan de hoogste sociale en milieunormen. Maar weet je wat nog beter is? 

Ze zijn klimaatvriendelijk en hebben een negatieve ecologische voetafdruk! 

Biologische kussens worden beschouwd als een betere keuze dan gewone kussens, die weliswaar comfort en ondersteuning beloven, maar op de lange termijn op tal van manieren onze gezondheid ernstig kunnen beïnvloeden.

 

Wat is biologische natuurlatex?

Biologische natuurlatex is een 100% natuurlatex zonder vulstoffen en het wordt onder toezicht van toezichthoudende instantie(s) zonder het gebruik van pesticiden gekweekt. 

Biologische latex is de schoonste latex die je, niet alleen voor jou maar ook voor de planeet, kunt kopen. Het draagt in vergelijking met traditionele schuimproducten van lage kwaliteit, die er op de markt verkrijgbaar zijn, bij aan een schonere en een betere slaap. Het extractieproces is ook milieuvriendelijk en het bevordert een diepe slaap en nachtelijk comfort. 

 

Wat is het beste biologische kussen voor zijslapers?

 

Wat is biologische natuurlatex?

 

Als we het over slapen hebben, heeft iedereen zo zijn eigen manier van slapen. Sommige mensen zijn buikslapers, sommige zijn rugslapers en weer anderen zijn onze zijslapers. Onze kussens zijn met het oog op alle slaaphoudingen (buik/rug/zij) ontworpen en bieden een maximale ondersteuning voor het hoofd, de nek en de schouders.  

Aangezien de meesten van ons zijslapers zijn, bieden onze kussens een algeheel comfort als het om stevigheid, temperatuurcontrole en een natuurlijk ademende stof gaat.

Natuurlatex is niet alleen milieuvriendelijk, maar het is in vergelijking met katoen of wol ook een veel duurzamer materiaal. 

 

Biologische baby kussens

Baby kussens zijn van het allergrootste belang omdat de babyhuid vederzacht is en sommige baby’s vanaf zeer jonge leeftijd gevoelig voor allergieën zijn.

Er zijn nogal wat duurzame opties die, in vergelijking met de conventionele opties op de markt, anders zijn. 

De kussens van Una Matras zijn gemaakt van gecertificeerde biologische latex, die hypoallergeen en gifvrij is. Dit maakt ze uiterst comfortabel, knus en garandeert voor de kleintjes een gezonde slaap zonder chemicaliën. Baby’s worden ’s nachts vaak een paar keer wakker en nog vaker als het kussen niet comfortabel of klimaatvriendelijk is. Onze kussens zijn duurzaam en klimaatvriendelijk. Jouw baby kan met onze biologische baby kussens van topkwaliteit probleemloos snoozen.

Hier kun je meer lezen over onze andere babyproducten, waaronder onze baby matrassen:

Veiligheids en koopgids voor baby matrassen

 

Wat zijn de beste biologische peuterkussens?

Je kleintje is niet heel erg klein meer en daarom geloven we dat het trainen van je peuters voor de zorg voor het milieu al vroeg begint. 

Sommige peuters zijn allergisch voor giftige chemicaliën en materialen, die worden gebruikt bij het maken van gewone synthetische kussens die je overal op de Nederlandse markt tegenkomt.

Allergische reacties kunnen tijdens het dagelijks slapen op gewone kussens worden ontwikkeld. Dit kan echter ook leiden tot moeilijke nachten en prikkelbaarheid.

Biologische kussens worden meestal gevuld met natuurlatex, zijde, wol, kapok of dons.

Deze biologische materialen zijn van nature bestand tegen huisstofmijten – waardoor het kind veilig en hygiënisch blijft. 

 

Top 3 peuterkussens: de topkeuzes van Una Matras

 

My Little North Star Toddler Pillow – combineert een 100% biologische katoenen hoes met een chemievrije hypoallergene vulling van polycluster vezels

Little Sleepy Head Organic Cotton Toddler Pillow – beschikt over een biologische hoes met een donsachtige, luxe polyvezel vulling.

Zack & Ali Organic Toddler Pillow – gevuld met een hypoallergene poly micro-gelvezel en bedekt met een 100% biologische hoes.

 

Wat zijn de beste biologische reiskussens?

 

Reizen is voor het grootste deel heel spannend en kan best zwaar zijn. Op langeafstandsvluchten is het van vitaal belang om een paar uur te kunnen slapen of misschien je nek te laten rusten terwijl je geniet van entertainment aan boord of besluit om een boek te lezen. 

Reizigers zijn op zoek naar een optimale nek- en kinondersteuning en willen tijdens het vliegen op grote hoogte uiterst comfortabel aan boord zijn. We kunnen er allemaal over meepraten – we probeerden het vliegtuigkussen op te rollen en verlangden naar dat extra beetje comfort en zijn daar heimelijk niet in geslaagd. 

Het wordt aangeraden dat de beste manier om pijnloos op jouw eindbestemming aan te komen, te investeren in een nekkussen is. Op een manier dat het je neus op één lijn brengt met het midden van je kin om onnodige belasting van de zachte weefsels en de gewrichten te voorkomen.

Reiskussens die er op de markt verkrijgbaar zijn, zijn gemaakt van verschillende materialen en kunnen worden gevuld met stoffen die schadelijk zijn voor het milieu, zoals niet-hernieuwbare micro- en vezelkorrels en kunststoffen. Hoewel deze kussens comfort kunnen bieden, kunnen milieuvriendelijke opties dat ook en waarschijnlijk nog beter. Zoek naar bedrijven die het gebruik van natuurlijke en chemievrije vullingen met hypoallergene hoezen met een lage impact promoten. Met deze aankopen slaap je gemakkelijk!

Wat je misschien ook moet overwegen, is de grootte en de textuur van het kussen. 

De meeste biologische kussens bieden een luxueus gevoel en comfort en nemen maar een minimale ruimte in wanneer ze worden opgevouwen of vastgemaakt zijn aan de bagage. Als het gaat om biologische reiskussens, gaan luxe en comfort hand in hand!

Hier is een samengestelde lijst van de top 3 biologische reiskussens voor je volgende reis:

Essentia Mattress – GOLS-gecertificeerde latex, GOTS-gecertificeerd katoen, ISO-gecertificeerd

Edomi – boekweitzaad nekkussen, gifvrij, natuurlijke materialen, cervicale ondersteuning, hypoallergeen

Lux Voyage – traagschuim, fair trade, hypoallergeen, duurzaam, milieuvriendelijk, recycleerbaar materiaal

 Zoek je nog andere leveranciers kijk dan hier https://startze.nl/  en hier www.waarzo.nl

Het beste biologische kussen van NL: Una

Dus word vandaag nog lid van de Una Matras-familie en ontdek vandaag nog enkele van onze geweldige biologische, natuurlijke en milieuvriendelijke producten voor de beste nachtrust voor jou en jouw gezin vanavond! Bekijk en bestel ons heerlijke verstelbare kussen op unamatras.nl

 

Wat zijn de beste biologische peuterkussens?