Gestart in 2013 is de “Green Product Award” een internationale jaarlijkse wedstrijd voor innovatieve en duurzame producten en diensten. De prijs opent zijn deuren voor reeds lang gevestigde bedrijven en veelbelovende start-ups. Dit jaar is een van de genomineerden Una Matras.

De revolutionaire matras in een doos heeft internationaal de slaapkamers snel veroverd. Sinds april 2018 is het eerste organische natuurlijke matras in een doos op de markt en slechts een maand na de lancering is het bedrijf Una Matras al genomineerd voor de bekende “Green Product Award”. Het matras is 100% biologisch en Fairtrade gecertificeerd, het wordt in dozen bij je thuis bezorgd en is goedkoper dan vergelijkbare andere natuurlijke matrassen.

De eigenaar van Una Matras, Roger van der Matten, zit al tientallen jaren in de matras- en meubelindustrie, maar deze stap zetten was toch wel een grote stap voor hem: “We hebben al onze passie en inspanningen geïnvesteerd om een betaalbare, praktische oplossing te kunnen bieden en een organische oplossing voor een duurzame en gezonde slaap. We zijn zeer enthousiast over deze nominatie voor de Green Product Award omdat het een grote eer is dat ons harde werk nu al vruchten afwerpt en wordt erkend“.

Het Brits-Duitse bedrijf werkt volledig zonder tussenhandelaren en verkoopt hun matras uitsluitend online via hun eigen website. Het vaste vertrouwen in het product is zichtbaar als je de website van Una Mattress bekijkt. Het bedrijf biedt klanten een proefperiode van 100 nachten en een garantie van 10 jaar op al hun matrassen aan.

Het blijft spannend om te zien of Una Matras binnenkort in staat zal zijn om de Green Product Award in ontvangst te nemen. Meer informatie over de award voor groene producten vind je hier: http://www.gp-award.com/