Latex matrasbeschermer

 

Het perfecte matras is altijd bedoeld om je tijdens het slapen comfortabel en ontspannen te laten voelen en je in veel opzichten uit te laten kijken naar je bed! Daarom besteedt de gemiddelde Nederlander niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn gezin zoveel tijd en geld aan het investeren in het juiste matras. 

Het kopen van het verkeerde matras betekent misschien niet alleen dat je zult lijden tegen de tijd dat je hem thuis krijgt en uitpakt, maar als je goedkoop hebt gekocht en niet volledig hebt onderzocht welk type matras geschikt voor jou is, dan zal het helaas niet lang zal duren voordat jouw matras zijn comfort, stevigheid en zachtheid verliest. 

 Helaas duurt het niet lang voordat veel standaard matrassen op de Nederlandse markt hun integrale structuur en het doel waarvoor ze zijn ontworpen, verliezen… namelijk jou elke nacht heerlijk laten slapen!

 Maar maak je maar geen zorgen, Una Matras is er om je te redden want we hebben een heel speciaal product waarmee we je kennis willen laten maken: de natuurlatex matras topper waarmee matrassen in heel Nederland worden gespaard!

 Dus, als jouw matras zijn beste tijd heeft gehad en jij weer heerlijk wilt slapen, lees dan snel verder!

Wat is een latex topper?

Een latex matras topper is, zoals de naam al doet vermoeden, een speciaal ontworpen stuk latex schuim dat je op jouw bestaande matras kunt plaatsen om de stevigheid en de ondersteuning te verbeteren. Latex matrastoppers kunnen op twee manieren worden gemaakt:

 

Het Dunlop-proces

Bij dit proces wordt de vloeibare latex tot aan de rand van een mal gegoten. De resulterende matras topper van latex is meestal steviger en gaat langer mee.

 

Het Talay-proces

Hierbij wordt de mal voor de vloeibare latex slechts gedeeltelijk gevuld. Vervolgens wordt de lucht aan de resulterende lege ruimte in de mal onttrokken. De resulterende latex matrasbeschermer is veerkrachtig en zachter.

 

Hebben latex matras toppers wel zin?

 

Hebben latex matrasbeschermers wel zin?

 

 

Je kunt een matrastopper het beste zien als een manier om jouw bestaande matras beter af te stemmen. Als het onvoldoende ondersteuning en stevigheid geeft, kun je dat ermee verbeteren! Latex matras toppers werken dus heel goed als het gaat om het toevoegen van comfort aan een bestaand matras of het redden van een matras dat misschien zijn beste jaren heeft gehad en een beetje ondersteuning nodig heeft. Bij de volgende scenario’s kun je overwegen om een latex matrasbeschermer te kopen.

 

Matras te stevig of te zacht

Mogelijk merk je dat na verloop van tijd jouw voorkeur voor de stevigheid van het matras verandert. Dit is eigenlijk wel logisch want naarmate we ouder worden en dit geldt met name voor kinderen en jong volwassenen van wie het lichaam sneller verandert, veranderen ook onze voorkeuren. Als ons huidige matras naar onze smaak en onze lichaamsvorm te stevig of te zacht wordt, kan dit niet alleen bij het krijgen van een goede nachtrust problemen veroorzaken, maar het kan ook voor rug- of tailleblessures en zelfs voor bedzweren zorgen.

Dit scenario geldt niet alleen voor oude matrassen, maar soms kopen we tot onze schrik een nieuw matras en als we er dan een paar nachten op hebben geslapen, is het een stuk zachter of steviger dan we eerst in de winkel dachten! Daarom zijn (natuurlijke) latex matras toppers geweldig omdat je ze kunt gebruiken om je matras beter af te stemmen op de stevigheid die jij zoekt! 

Matras te oud

Naarmate jouw matras ouder wordt, zal het naarmate het ondersteuningsniveau afneemt onvermijdelijk ongemakkelijker worden. Je kunt in vergelijking met het kopen van een nieuw matras veel geld besparen door simpelweg een matrastopper op jouw verouderde matras te plaatsen. Het verbazingwekkende is dat na het plaatsen van de topper het op het matras liggen net zo goed aanvoelt als wanneer je een geheel nieuwe matras hebt!

Matras wordt te warm

Traagschuim matrassen zijn redelijk betaalbaar en hebben een breed scala aan ondersteuning: van zacht tot zeer stevig. Ze zijn vooral vanuit het oogpunt van gezondheid en comfort echter niet het beste soort matras op de markt. Ten eerste kunnen ze veel chemicaliën afgeven omdat ze zijn gemaakt van synthetische/door de mens gemaakte materialen.

Tip: kom hier meer te weten over chemievrije matrassen.

 

Sommige mensen, vooral mensen die tijdens het slapen gevoelig zijn voor warme of koude temperaturen, kunnen schuimmatrassen te warm vinden voor een comfortabele nachtrust. Dit probleem wordt veroorzaakt doordat traagschuim van nature een slechte warmtegeleider is en niet goed ademt. In wezen neemt het, terwijl je op bed ligt, de warmte van je lichaam op in plaats van het weg te leiden. Dit leidt ertoe dat jouw lichaamswarmte stijgt en je mogelijk zelfs ’s nachts zweet.

Als je zo’n warme matras hebt, kan een natuurlijk latex matras topper je redden van die ongemakkelijke zweterige nachten. Natuurlatex ademt van nature goed omdat het luchtkanaaltjes heeft die een goede luchtcirculatie mogelijk maken en zo de lichaamswarmte afvoeren.

Haat je de manier waarop jouw matras kuilen en bulten bevat?

We hebben al vastgesteld dat matrassen van schuim kunnen zorgen voor een warme, zweterige en ongemakkelijke nachtrust. Ze hebben ook de neiging om vrij snel hun steun te verliezen en beginnen rond je lichaam uit te zetten terwijl je gaat liggen, waardoor je snel vast komt te zitten in een kuil van het matras. Dit maakt het uiteindelijk ongemakkelijk om op te slapen omdat je je lichaamspositie niet gemakkelijk kunt aanpassen. Veel mensen moeten wakker worden om een beetje uit die kuil te kunnen ‘klimmen’ en naar een andere positie op de matras te gaan. Niet ideaal als je goed wilt slapen voor je werk de volgende dag.

Dit probleem komt voort uit de traag bewegende aard van traagschuim matrassen, wat betekent dat ze je langzaam kunnen inzakken en net zo langzaam weer opkomen. Terwijl jij slaapt, leidt die langzame beweging tot slapen in een ‘kuil’, waardoor jouw lichaam in een enkele slaappositie vast komt te zitten, wat zelfs (veelal bij langdurig ziek zijn) kan leiden tot doorligwonden of andere verwondingen. Er is al genoeg om je zorgen over te maken in het leven, laat staan dat je je elke avond zorgen moet maken over het gevecht met je matras!

 

Hoe lang gaan latex matras topper eigenlijk mee?

Latex matrastoppers gaan, als je er goed voor zorgt, lang mee. Net zoals bij een matras zijn hier ook enkele snelle tips om ervoor te zorgen dat jouw latex topper lang meegaat:

  1. Lucht het regelmatig buiten
  2. Draai het regelmatig om
  3. Reinig en stofzuig het wekelijks
  4. Verwijder vlekken met een zachte, vochtige doek
  5. Vouw het nooit op
  6. Vermijd erop lopen of springen

Een latex matrasbeschermer van goede kwaliteit kan wel 5-10 jaar meegaan.  

Zijn latex matras toppers veilig?

Voor een persoon met een voorgeschiedenis van allergieën, moet je het gebruik van synthetische materialen vooral in jouw matras, bedovertrek en hoofdkussen vermijden. Je kunt beter voor zuivere biologische materialen kiezen. De latex matras toppers van Una zijn 100% biologisch en hypoallergeen. We hebben een uitgebreide blogpost gemaakt over de gezondheidsvoordelen van biologische matrassen voor jou en jouw gezin en natuurlatex matras toppers vallen ook in dezelfde categorie. Dus word ook lid van de Una-familie en ontdek hier vandaag nog onze geweldige latex matrastoppers voor een perfecte nachtrust, vanavond!

 

Zijn latex matrasbeschermers veilig?