Wat is latex? 

 

Latex (de natuurlijke variant) is de zachte witte substantie, die wordt aangetroffen onder de schors van een volwassen rubberboom.

 

Deze substantie bestaat uit ongeveer vijfenvijftig procent water en ongeveer veertig procent uit rubber. 

 

Het wordt verzameld door een dunne strook schors uit de boom te snijden en de latex gedurende een periode van uren via een gootje in een opvangbakje te laten vallen. 

 

Latex is een natuurlijke plantensubstantie maar kan ook via chemische processen worden vervaardigd. 

 

100% biologisch gecertificeerde latex voor onze producten: Una Matras NL

 

Is latex duurzaam?

Tijdens het oogsten van de latex van de rubberboom worden de bomen niet beschadigd en dus wordt latex als duurzaam beschouwd. De mensen die het rubber tappen, gebruiken een techniek om latex te oogsten die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Afgeleid van een duurzame hulpbron – latex is biologisch afbreekbaar en recycleerbaar. 

Latex boerderijen gebruiken een cyclische methode om ervoor te zorgen dat er aan het einde van hun levensduur altijd nieuwe bomen ter vervanging worden geplant. Een natuurlatex matras kan 15-40 jaar meegaan, wat aanzienlijk langer is dan de gemiddelde duur van 5-10 jaar van gewone matrassen. Dit betekent dat er minder matrassen en minder materialen worden verbruikt en weggegooid. Zodra het matras volledig versleten is, kan het latex materiaal als het correct wordt verwijderd worden gerecycleerd. 

 

Wat is biologische latex?

Biologisch latex is 100% natuurlijke latex zonder vulstoffen en dat onder het toezicht van toezichthoudende instantie(s) zonder het gebruik van pesticiden en chemicaliën wordt gekweekt. Biologische latex is niet alleen voor jou maar ook voor de planeet de schoonste latex die je kunt kopen. In vergelijking met traditionele schuimproducten, die er op de markt verkrijgbaar zijn, draagt het bij aan een schonere en een betere slaap. Er zijn twee grote organisaties die de normen voor de producenten van biologische latex inspecteren en controleren. Eén daarvan is GOLS (Global Organic Latex Standard), de eerste organisatie die biologische latex producenten certificeert en controleert. De tweede is de USDA (United States Department of Agriculture). Deze organisaties houden toezicht op de inkoop van de materialen, eerlijke handelspraktijken, landbouwpraktijken en afvalwaterzuivering, evenals op de algehele sociale en ecologische impact van het product.

 

Voor meer informatie over waarom je een biologisch latex product voor jou en jouw gezin moet kopen, kun je ons blog ‘Biologisch latex matras: 5 redenen om er vandaag nog een te kopen’ bekijken.

 

Waarom gebruiken we biologische latex voor onze kussens?

 

Is latex duurzaam?

 

Una Matras gebruikt voor de perfecte slaapervaring 100% biologische latex voor onze kussens. Onze kussens zorgen voor een goede nachtrust en het grootste comfort door de contouren van je hoofd en nek zachtjes te ondersteunen. Biologische latex gaat veel langer mee dan de andere opties op de markt. Het bevat geen allergenen, handhaaft een perfecte slaaptemperatuur en het verlicht nekpijn. Als het gaat om het kiezen van het juiste kussen, hebben we allemaal andere voorkeuren. Wat voor de één zacht en comfortabel aanvoelt, voelt misschien voor de ander juist het tegenovergestelde. Latex kussens zijn zachte en stille kussens. Ja stil! Je zult het kussen niet veel horen ‘kraken’ terwijl je probeert te slapen en de andere persoon naast je ook niet. Dat is natuurlijk een geweldig pluspunt!

 

Wat is een latex kussen of een latexschuim kussen?

 

Een goede nachtrust krijgen is essentieel voor de algehele gezondheid en het welzijn in het leven. Het is belangrijk om om een goede nachtrust te kunnen garanderen rekening te houden met de kwaliteit, de stevigheid, de textuur en de gebruikte materialen van een kussen. Latex kussens zijn gemaakt van zacht schuim, dat van het sap van rubberbomen geproduceerd wordt en deze zijn stevig en passen zich goed aan jouw hoofd en nek aan. Het is van vitaal belang om op een kussen te slapen dat zich goed aan de contouren van jouw lichaam aanpast en niet leidt tot een stijve schouder of nek, wat verder weer tot een groot aantal andere aandoeningen kan leiden. Bij Una Matras zijn onze kussens en matrassen 100% biologisch gecertificeerd en natuurlijk. Slapen op een kussen van biologische latex maakt een wereld van verschil, vertrouw ons maar!

Wilt u ook graag een goede nachtrust?

 

Koop nu je Una Kussen

 

Zijn latex kussens giftig?

 

Natuurlijke latex kussens worden vanwege het gewilde extractieproces als veilig beschouwd. Latex wordt niet behandeld met pesticiden of andere schadelijke chemicaliën en is daarom dus hypoallergeen. Als je echter vatbaar bent voor latex allergie, moet je misschien vooraf een monster nemen om het product te testen. Latex staat bekend om zijn natuurlijke schimmelwerende eigenschappen, waardoor het niet alleen een comfortabel kussen is maar ook hygiënisch. Omdat latex kussens als gifvrij worden beschouwd, zijn ze natuurlijk ook geweldig voor kinderen en baby’s.

 

Hoe kun je latex kussens wassen/reinigen?

 

Hier zijn onze allerbeste tips over hoe jij jouw nieuwe latex kussen het beste kunt wassen of reinigen:

 

  1. Verwijder de stoffen hoes en was deze voorzichtig met een mild reinigingsmiddel met de hand
  2. Houd het uit de buurt van direct zonlicht
  3. Schraap het stof voorzichtig weg of maak het kussen schoon met een mild schoonmaakmiddel
  4. Was het schuim niet in de wasmachine of met de hand
  5. Houd het uit direct zonlicht en stel het niet bloot aan hitte 
  6. Droog het schuim niet in de droger

 

Zijn latex kussens ook geschikt voor buikslapers?

 

Voor buikslapers is het een uitdaging om een comfortabel kussen te vinden, dat comfortabel aanvoelt en zorgt voor een goede nachtrust. Latex kussens zijn zo ontworpen dat het schuim je hoofd en nek met een geschikte ondersteuning knuffelt. We raden je aan om voor optimaal comfort tijdens het slapen een latex kussen te gebruiken en zo stijfheid in de nek of langdurige nekpijn te voorkomen. Het is essentieel om op te merken dat de stevigheid wel precies goed moet zijn – niet te zacht of niet te hard. 

 

Het voelt absoluut heerlijk om op je buik te slapen en nog beter als het op een van onze eigen, luxe 100% biologische latex kussens is, die met zorg zijn ontworpen en zijn vervaardigd door Una matras. 

 

Koop vandaag nog ons Una natuurlatex kussen!

 

Wat is biologische latex?