Is een topper matras geschikt voor jou?

Word je wakker met een pijnlijke nek of heb je door een slechte nachtrust moeite met overdag concentreren?

Misschien heeft jouw matras wel betere dagen gekend en denk je eraan om een geheel nieuw matras te kopen of misschien heb je wel een goedkoop matras gekocht, maar bent nog niet toe aan het investeren in een ander matras?

Een matras topper is misschien dan wel precies wat je nodig hebt. Blijf lezen om erachter te komen waarom!

 

Wat is een matras topper?

Een matrastopper is een verlengstuk van jouw matras dat je direct op een bestaande matras legt voor extra comfort of bescherming. Ze kunnen variëren in dikte en stevigheid en kunnen ook een extra barrière tegen allergenen of vlekken vormen. Net als matrassen kunnen topdekmatrassen variëren in materiaalsoorten, van latex tot traagschuim of veren.

 

Voordelen?

Topper matrassen hebben veel voordelen.

  • Extra comfort en ondersteuning: als je jouw matras al een tijdje hebt of als jouw matras niet van de beste kwaliteit is, is het zachtere bovenste deel van jouw matras misschien niet meer zo comfortabel als die eerste twee nachten. De toegevoegde laag van een topper matras biedt extra comfort dat gemakkelijk in de loop van de tijd kan worden gedraaid, zodat het hetzelfde aanvoelt als tijdens jouw eerste nacht ermee slapen. Misschien kocht je een stevige matras en realiseerde je je toen dat het te stevig was. Het toevoegen van een topdekmatras kan helpen om een beetje meer zachtheid en ondersteuning toe te voegen op basis van jouw slaapstijl zonder dat je jouw matras hoeft te vervangen.

 

  • Kostenbesparingen: als je matras oncomfortabel begint te worden, of als je ’s ochtends last krijgt van een pijnlijke rug of nek, ben je misschien toe aan een nieuwe matras… maar misschien is je portemonnee dat niet. Matrassen zijn niet goedkoop, vooral niet die de ondersteuning bieden die je nodig hebt om pijn te voorkomen en een goede nachtrust te hebben. Een topper matras is een betaalbaar alternatief voor een nieuw matras en biedt toch alle voordelen, waardoor jouw bed weer als nieuw aanvoelt!

 

  • Extra bescherming: een topper matras voegt aan jouw matras een dikke laag bescherming toe tegen veelvoorkomende zaken als bacteriën, dode huidcellen en lichaamszweet. Je kunt elke nacht tot wel 2 liter vocht zweten – bah! Een topper matras kan voorkomen dat transpiratie jouw matras bereikt, evenals andere bacteriën en dode huidcellen die loskomen terwijl je slaapt.

 

  • Verlengt de levensduur van jouw matras: na verloop van tijd kan het gewicht van jouw rustende lichaam afdrukken in jouw matras veroorzaken. Een topper matras voorkomt dit door een deel van dat gewicht op te nemen, waardoor jouw matras langer meegaat.

 

  • Experimenteren: Eerlijk gezegd weet je niet altijd welk type ondersteuning je nodig hebt als je slaapt, zelfs niet als fabrikanten van matrassen je gratis proefversies aanbieden. Het voordeel van een topdekmatras is dat je kunt experimenteren met verschillende ondersteuningsniveaus om erachter te komen welk type het beste bij je past.

Bekijk hier de Una Toppers

 

Koop nu je Una Topper

 

Voor wie zijn topper matrassen geschikt?

Topper matrassen zijn goed voor iedereen die op zoek is naar extra comfort, ondersteuning of bescherming op zijn bestaande matras.

Een ander goed gebruik van topper matrassen is voor studenten. Je kunt het matras in een slaapzaal meestal niet vervangen, dus het toevoegen van een topdekmatras biedt een extra laag bescherming en comfort, zodat je niet het gevoel hebt dat je op dezelfde matras slaapt als oude studenten, die in je slaapzaal liggen.

Ze kunnen ook goed zijn voor iedereen die aan chronische nek- of rugpijn lijdt. De extra ondersteuning is misschien precies wat je nodig hebt, gezien de tijd die je in bed doorbrengt!

Hoe maak je ze schoon?

Vraag je je af hoe je een topdekmatras moet schoonmaken? Het reinigingsproces verschilt per merk. We raden je echter aan om voor het schoonmaken contact op te nemen met het bedrijf dat jouw topper matras maakt.

Sommigen raden aan om vlekken te reinigen met een mix van wasmiddel en water, terwijl anderen kunnen worden gecoat met zuiveringszout, waardoor vlekken en ander vuil naar boven kunnen komen. Sommige topper matrassen hebben een afneembare hoes, die een extra beschermingslaag toevoegt waardoor het veel gemakkelijker schoon te maken is.

Una topper versus een standaard topper matras

Topper matrassen kunnen in verschillende materialen worden geleverd, waaronder veren, een polyestermengsel, traagschuim of latex. Je vraagt je misschien af of latex toppers wel goed zijn. Het kan klinken alsof het aanvoelt als een ballon, maar dat is zeker niet het geval!

Een latex topper is meestal veel steviger dan een matrasbeschermer van traagschuim, maar heeft toch het veerkrachtige en het zachte gevoel dat mensen geweldig vinden aan matrasbeschermers van traagschuim. Latex toppers bieden doorgaans ook in vergelijking met standaard matrasbeschermers gemaakt van veren of een polyestermengsel meer ondersteuning.

Voordelen van latex

Latex toppers hebben veel voordelen. Het is bekend dat ze ondersteuning bieden bij artritis of pijnlijke gewrichten, terwijl ze toch een natuurlijk gevoel van veerkracht hebben. Latex toppers zenden geen beweging uit, wat betekent dat als je partner draait en draait, je diep in slaap blijft. Latex toppers zijn van nature antimicrobieel en hypoallergeen (zolang je niet allergisch bent voor latex), dus het is een geweldige manier om jezelf en jouw bestaande matras te beschermen terwijl je slaapt! Het is ook van nature duurzaam, dus het is gemaakt om lang mee te gaan.

 

Wat is de beste topper op de markt?

Er zijn veel latex toppers beschikbaar, maar de biologische topper van Una is onze persoonlijke favoriet natuurlijk.

Deze biologische natuurlatex topper van Una is 6cm dik en is van uitsluitend biologisch gecertificeerde materialen gemaakt. Het heeft een wasbare en superzachte biologisch katoenen hoes waardoor lucht en vocht op natuurlijke wijze kunnen circuleren, zodat je het niet warm krijgt, wat een probleem kan zijn met andere latex toppers.

Het volledig biologische latexschuim heeft zeven zones, die zachtjes de rondingen en de contouren van jouw lichaam ondersteunen. De natuurlatex in deze topper wordt getapt uit biologisch gecertificeerde Hevea-bomen, dus je kunt met deze matrasbeschermer, die een negatieve ecologische voetafdruk heeft, de klimaatverandering bestrijden terwijl je slaapt!

Omdat alle materialen biologisch gecertificeerd zijn, is dit topdekmatras vrij van schadelijke chemicaliën, waaronder petroleum en microplastics.

 

Waar kun je er een kopen?

Vraag je je af waar je een goede latex topper kunt kopen? 🙂  Je kunt hier een topdekmatras in veel verschillende maten kopen en doe mee met de Una familie!