Natuurlatex kussen: net zo belangrijk als jouw matras

 

Natuurlatex kussen

 

We weten allemaal dat een constante goede nachtrust een integraal onderdeel is van jouw geluk, gezondheid en algemeen welzijn. 

 

Dus wat is het belangrijkste voor een constante, goede nachtrust?

 

Welnu, de omgeving die we kiezen om te slapen is zeker cruciaal. De meesten van ons zijn het daar wel over eens. We zijn het er ook over eens dat het kiezen van het juiste matras op basis van stevigheid, gebruikte materialen en maat ook cruciaal is, maar hoevelen van ons beschouwen het kussen dat we kiezen als een integraal onderdeel om ervoor te zorgen dat we een perfecte nachtrust krijgen?

Hier bij Una Mattress geloven we dat de sleutel tot een perfecte nachtrust in veel opzichten tweeledig is. De som van een perfecte nachtrust is nooit groter dan de kwaliteit, het is het comfort en de luxe van ZOWEL jouw matras als jouw kussen! 

Ja, inderdaad, kussens zijn als het gaat om het verzekeren van een goede nachtrust net zo belangrijk als matrassen, dus moeten we goed nadenken over waar we elke nacht ons hoofd op laten rusten.

Een volledig natuurlijk, biologisch, milieuvriendelijk kussen biedt een hele reeks voordelen, die het een waardevolle en duurzame investering voor jou en jouw gezin maken.

Het kiezen van het juiste kussen biedt de slaper niet alleen een cruciale nekondersteuning en comfort, maar door voor biologisch te kiezen, slaapt je bovendien nog beter door de wetenschap dat je onze kwetsbare mooie planeet slaap voor slaap helpt te redden en te ondersteunen.

Voordat we de verschillende soorten en de voordelen van natuurlijke biologische kussens gaan onderzoeken, gaan we eerst definiëren wat een kussen in feite als ‘natuurlijk’ classificeert…

 

Wat is een natuurlijk kussen?

 

Door natuurlijk te zijn, mogen we verwachten dat het kussen dat ook is. Ja, alleen 100% natuurlijke materialen en absoluut geen chemicaliën, giftige stoffen, lijmen of andere kunstmatige toevoegingen. Helaas zijn de meeste kussens op de Nederlandse markt gemaakt met synthetische, door de mens gemaakte stoffen, zoals polyurethaan of ‘traagschuim’. Van deze soorten schuimkussens is bekend dat ze chemicaliën zoals formaldehyde en benzeen bevatten, die enorm schadelijk voor de gezondheid van jou en jouw gezin zijn. 

Kussens van synthetisch schuim blijken ook potentieel schadelijk te zijn, aangezien er aanwijzingen zijn dat ze chemicaliën in de atmosfeer van jouw slaapkamer kunnen afgeven. Dit wordt ook wel het ‘afgassen’ genoemd, wat vaak voorkomt wanneer het kussen splinternieuw is. Na verloop van tijd kan deze ‘afgassing’ erger worden omdat de goedkope synthetische materialen tot stofdeeltjes afbreken.

Hoewel veel kussens op de markt gevaarlijk en verre van natuurlijk kunnen zijn, zijn onze kussens hier bij Una Matras 100% biologisch gecertificeerd en natuurlijk. Onze kussens en matrassen van natuurlijk latex schuim blijven volledig natuurlijk omdat we alleen natuurlatex gebruiken, die is gevormd uit het boomsap van rubberbomen.

 

Wat zijn de voordelen van een natuurlijk/biologisch kussen?

 

Wat is het beste natuurlijke kussen?

 

Comfort

 

Hoogwaardige materialen, een superieure nekondersteuning, volledig comfort en een praktisch ontwerp zijn allemaal eigenschappen waaraan een natuurlatex kussen aan voldoet. Vergeleken met goedkopere, synthetisch geconstrueerde kussens, die er op de markt verkrijgbaar zijn, is er echt geen match!

Natuurlijk worden niet volledig natuurlijke kussens hetzelfde gemaakt en zijn er enkele natuurlijke kussens met een zachtere textuur in vergelijking met andere die steviger kunnen zijn. Een beter begrip van jouw voorkeuren is de sleutel tot het bereiken van jouw volledig persoonlijk comfort. Bekijk hier ons assortiment volledig natuurlijke 100% biologisch gecertificeerde kussens.

 

Ondersteuning

 

Een superieure nekondersteuning. Natuurlijke materialen zijn doorgaans steviger en duurzamer dan synthetische materialen. Natuurlijke kussens ondersteunen de ingewikkelde structuren van het hoofd, de nek, de schouders, de heupen en de wervelkolom en gaan gewrichtspijn en ongelijke druk op deze gebieden tegen.

 

Milieuvriendelijk

 

In een wereld die snel uitgeput raakt en essentiële bescherming nodig heeft, wordt het voor ons nog belangrijker om duurzame opties te vinden, die 100% natuurlijk, biologisch en milieuvriendelijk zijn. Een gecertificeerd biologisch kussen zorgt ervoor dat in alle elementen van het productieproces de milieuvriendelijke fabricageprocedures worden nageleefd er geen schadelijke chemicaliën vrijkomen voor jou, jouw omgeving of jouw gezin.

 

Hypoallergeen

 

De meeste biologische kussens, matrassen en beddengoed bevatten natuurlijke hypoallergene eigenschappen. Dit betekent dat iemand met allergieën altijd beter af is met een natuurlijk biologisch kussen. Dit is vooral belangrijk bij het overwegen van de aanschaf van een baby- of kindermatras.

 

Gezond

 

Zoals al eerder vermeld, zullen natuurlijke biologische kussens ervoor zorgen dat de luchtwegen van jou en jouw gezin vrij zijn van onnodige kunstmatige chemicaliën, er geen huidirritatie optreedt en allergieën worden voorkomen.

Natuurlijk kussen van Una?

 

Bekijk de kussens

 

Wat is het beste natuurlijke kussen?

 

Deze vraag is volledig afhankelijk van de persoonlijke voorkeur van de slaper, maar er is een breed scala aan natuurlijke kussens om uit te kiezen, zoals katoen, wol, latex [natuurlijk] en zijde. Het kiezen van natuurlijke of duurzame stoffen is zo belangrijk om de bescherming van onze planeet te kunnen garanderen. Of het nu gaat om matrassen, kussens of de kleding die je kiest, duurzame stoffen en duurzame vezels zijn cruciaal voor het beschermen van de toekomst van onze kwetsbare planeet.

 

Het beste latex kussen voor zijslapers?

 

Aangezien de meesten van ons zijslapers zijn, is het beste type natuurlijk kussen dat je kunt kopen een kussen van natuurlijke biologische latex. Dit soort kussens passen het beste bij de slaaphouding van zijslapers en zorgen ervoor dat jouw nek goed wordt ondersteund, jouw hoofd comfortabel ligt en dat het woelen en het draaien ‘s nachts perfect wordt opgevangen. Als je een zijslaper bent, is het belangrijk om te leren hoe je goed op je zij kunt slapen zonder wakker te worden met een pijnlijke rug of nek.

Waarom is een latex kussen het beste voor zijslapers? Dit komt gedeeltelijk doordat latex een extreem rekbaar maar toch ondersteunend materiaal is, ideaal voor druk- en pijnverlichting, terwijl het ook van nature ademend is. Een latex kussen is ook ideaal voor iedereen die het ‘s nachts warm heeft!

Van latex is ook aangetoond dat het in vergelijking met wol en katoen een veel duurzamer natuurlijk materiaal is. De rubberbomen waaruit we de latex halen, helpen de planeet om op grote schaal van zuurstof te voorzien. Op deze manier helpt het kiezen van een natuurlijk latex kussen ook om de aarde te ondersteunen in haar strijd tegen klimaatsverandering.

 

100% biologisch latex kussen van Una

Una biedt een kussen van natuurlatex dat alleen is gemaakt van biologische en hoogwaardige materialen, zonder toevoeging van petrochemicaliën, lijmen of andere giftige stoffen.

Het kussen zelf is in hoogte verstelbaar en is omhuld door een hoes van 100% biologische wol en katoen. Deze hoes laat de lucht op een natuurlijke wijze circuleren, terwijl de schuimvlokken van de natuurlatex het hoofd en de nek comfortabel ondersteunen. 

Dus ontdek vandaag nog onze natuurlatex kussens voor een betere nachtrust en doe met Una Matras mee aan de biologische beweging!

 

100% biologisch latex kussen van Una