Minstens een vijfde van alle mensen in het Nederland lijdt aan een vorm van allergie. Met zo’n grote verscheidenheid aan aandoeningen, hetzij seizoensgebonden, hetzij het hele jaar door, zijn allergieën vaak de oorzaak van klachten. Veelvoorkomende allergieën zijn:

– Gras-, boom- en plantenpollen (allergische rhinitis)

– Huisstofmijt

– Huidschilfers van dieren, kleine huid- of haarschilfers

– Eten

– Insectenbeten/-steken

– Geneesmiddelen

– Chemicaliën

– Schimmel

Wat is een allergie?

Simpel gezegd, is een allergie wanneer het lichaam reageert op bepaalde stoffen waarvan het denkt dat ze schadelijk zijn. De stoffen, die een allergische reactie veroorzaken, zijn beter bekend als allergenen. Een allergische reactie is wanneer het lichaam op de allergenen reageert door antilichamen in de bloedbaan te produceren. De taak van het antilichaam is om de schadelijke allergenen te lokaliseren in een poging ze met witte bloedcellen te vernietigen. Tijdens dit proces geeft het lichaam de chemische stof histamine af, die verschillende fysieke reacties kan veroorzaken. Deze reacties geven duidelijke aanwijzingen voor allergiesymptomen.

Symptomen van veelvoorkomende allergieën

De meest voorkomende symptomen van allergieën, zoals huisstofmijt, hooikoorts en allergie-geïnduceerde astma zijn onder meer:

Hoesten

Niezen

Jeuk

Waterige ogen

Piepende ademhaling

Een andere mogelijke negatieve bijwerking is dat allergieën ook ontsteking in het lichaam kunnen veroorzaken. Dit beïnvloedt de gewrichten en de spieren met pijn en kwaaltjes, maar nog verontrustender is dat een allergische reactie ook een negatieve invloed op de hersenen kan hebben!

Allergie voor huisstofmijt

Het probleem oplossen door te proberen de oorzaak van het probleem te achterhalen, kan moeilijk zijn, aangezien zoveel allergieën deze veel voorkomende symptomen delen, wordt het een uitdaging om te bepalen welke specifiek de boosdoener is.

Binnenhuisallergie/allergie voor huisstofmijt

Waar je slaapt, is een goede plek om te beginnen. Allergieën zijn prominent in huis aanwezig en dan vooral in de slaapkamer. In feite beweert 59% van de mensen met binnenhuis allergieën dat hun symptomen vaak in de slaapkamer erger worden. Dit is hoogstwaarschijnlijk een directe oorzaak van de huisstofmijt

Allergie voor huisstofmijt

Als een zeer ongewenste en onwelkome gast, zowel in aanwezigheid als in reputatie, is de huisstofmijt helaas een begrip als het om allergieën gaat. Dit minuscule wezen, niet groter dan 0,3 millimeter, is meedogenloos en onzichtbaar en is ook op elk continent over de hele wereld behalve Antarctica prominent aanwezig. Technisch gezien is het niet de huisstofmijt zelf, maar het eiwit uit zijn afval (uitwerpselen/kadaver) dat de allergie veroorzaakt.

Het kleine ongedierte heeft een enorm effect en gedijt gemakkelijk in een warm huis met matrassen die de ideale voedingsbodem vormen voor het beest om zich te vermenigvuldigen. Dit is geen verrassing als de gemiddelde mens ongeveer een half pond huid per jaar verliest! en hoe we elke nacht een half liter vocht in bed produceren. Al dit vocht, voedsel en warmte zorgen voor de perfecte omstandigheden voor de huisstofmijt om te kunnen gedijen. Bovendien is er als het huis warm genoeg blijft geen reden waarom een huisstofmijt niet het hele jaar door kan overleven. Elk gebruikt matras kan tussen de 100.000 en 10 miljoen huisstofmijten bevatten.

Daarom kunnen het, als je lijdt aan wat je dacht dat het hooikoorts of astma was, de overblijfselen van de ongeveer miljoen huisstofmijten in jouw matras zijn omdat al deze allergieën dezelfde symptomen hebben. In dat geval moet je jouw huidige matras door een superieur anti-allergie surrogaat vervangen.

 

Bekijk onze matrassen op de allergie pagina!

 

Koop nu je Una Matras

 

 

Wat is het beste anti-allergiematras om allergieën te bestrijden?

Allereerst moet het anti-allergie matras dat je zoekt, worden omschreven als hypoallergeen, anti-allergisch of niet-allergeen. Ga je dus voor een latex matras, of voor een koudschuim, traagschuim, foam of pocketveringmatras?

Koudschuim matrassen hebben over het algemeen een goede ventilatie. Latex of foam matrassen zijn van nature anti-allergisch, doordat bacteriën, schimmels en huisstofmijt zich niet kunnen nestelen in natuurlatex matrassen. Hierdoor zijn deze dus zeer geschikt voor mensen met allergieën. Schuimrubberen matrassen aanzienlijk voordeliger in deze zoektocht omdat hun solide kernstructuur betekent dat ze voor de huisstofmijt ondoordringbaar zijn en tegelijkertijd de vorming van schimmels en bacteriën tegengaan. Er zijn verschillende vormen schuimmatrassen op de markt, zoals latex, traagschuim, gelschuim en reflexschuim. Naast een hypoallergene vulling kunnen anti-allergie matrassen worden behandeld met stoffen als Purotex, Adaptive en Freshe, die de infiltratie van de huisstofmijt tegengaan.

Hypoallergeen matras

 De gezondste keuze zou een volledig natuurlijk hypoallergeen matras zijn, zoals een matras van biologische latex. Met zijn potentieel om een volledig natuurlijk hypoallergeen te zijn, is latex ook vanwege de natuurlijke open celstructuur een extreem ademend materiaal. Dit betekent de ventilatie schimmels en bacteriën bestrijdt en dat je ’s nachts ook niet oververhit raakt omdat het matras, zelfs in hartje zomer, altijd koel blijft.

Een matras van biologische latex behoudt zijn 100 procent natuurlijke kwaliteit doordat het geen kunstmatige of onnatuurlijke chemicaliën bevat. Van deze gifstoffen is bekend dat ze tijdens het slapen dampen in de lucht afgeven, wat soortgelijke effecten als huisstofmijt of hooikoorts, hoofdpijn, loopneus/ogen, jeuk, hoesten enz. kan hebben.

Een belangrijke opmerking om op te merken is dat ondanks dat latex een volledig natuurlijk materiaal is (sap van de rubberboom), de meeste latex matrassen op de markt eigenlijk gemaakt zijn van synthetisch latex schuim. Wat het schuim synthetisch maakt, is dat het wordt gemengd met chemicaliën en giftige stoffen zoals bijvoorbeeld benzine en lijmen. Het ideale schuimmatras bevat daarom alleen 100% natuurlatex

Een matras van biologisch latex schuim met de GOLD-standaard is het superieure matras van natuurlatex, aangezien de biologische normen tijdens de hele productie worden gehandhaafd, wat betekent dat het matras de best uitgeruste, volledig natuurlijke hypoallergeen latex is, terwijl het ook de gezondste, meest duurzame en ongeëvenaarde eco vriendelijke matras op de markt is.

UNA 100% natuurlijke biologische anti-allergie matrassen

Una is een prachtig voorbeeld van de productie biologische anti allergie matrassen volgens de GOLD-standaard, door een matras te leveren dat volledig gifvrij, volledig natuurlijk, duurzaam, milieuvriendelijk en hypoallergeen is.

Met het aanpasbare comfort levert Una een 100% astmavriendelijk matras, gemaakt van biologische latexschuim en omhuld met een hoes van biologisch katoen en wol. Door een nultolerantie voor onnatuurlijke interferentie, is deze matras perfect voor mensen met allergieën, omdat het geen spoor van gifstoffen in de materialen garandeert.

Een positieve keuze om een gezondere, natuurlijkere en duurzamere levensstijl te leiden, kan worden gerealiseerd op de plek waar jij elke nacht slaapt. Een andere toevoeging bovenop het matras om de natuurlijke, gezondere, duurzame en hypoallergene normen te verbeteren, zou de investering in een bijpassend hypoallergeen kussen zijn. Een biologisch, hypoallergeen kussen garandeert niet alleen een volledig natuurlijk comfort en ondersteuning, maar helpt ook om huisstofmijt, astma en andere mogelijke allergieën tegen te gaan.

Bekijk vandaag nog ons assortiment biologische matrassen voor een perfecte nachtrust!