natuurlatex matras

Als jij jezelf afvraagt: ‘Wat is er tegenwoordig nou echt de moeite waard om in te investeren?’ Nou, wat dacht je van de plek waar je elke avond naar terugkeert? – het bed.

Eigenlijk heel eenvoudig, maar soms zo gemakkelijk om te vergeten hoe een goede nachtrust zowel fysiek als mentaal het verschil voor iemands gezondheid, prestaties en algemeen welzijn kan maken. Wat nog belangrijker is, een goede nachtrust kan ervoor zorgen dat stress vermindert en het energieniveau verhoogt, de concentratie en het geheugen verbetert en dat het ook gewichtsverlies, productiviteit en niet te vergeten, natuurlijk, het meest algemene en allerbelangrijkste, het algehele geluksgevoel wordt verhoogd.

En nu de wereld met zulke moeilijke tijden wordt geconfronteerd, is slaap nog nooit zo belangrijk geweest. Onnodig om te zeggen, omdat het natuurlijk wel een beetje vanzelfsprekend is, is dat slaap de hoogste prioriteit moet krijgen omdat het de meest elementaire levensbehoefte is.

Om ervoor te zorgen dat elk bed een constante, goede nachtrust biedt, is de belangrijkste factor natuurlijk de kwaliteit van jouw matras. Maar zoals je wellicht al beseft, is het streven naar het kopen van het perfecte matras op een oververzadigde markt niet gemakkelijk. Met zoveel beschikbare opties kan het moeilijk zijn om te weten waar je het beste kunt beginnen. Het goede nieuws is dat we enkele richtlijnen hebben om jou daarbij te helpen!

Maar voordat wij de vijf belangrijkste elementen gaan onderzoeken waarom een matras van biologische latex geschikt voor je is – comfort, natuurlijk, gezond, milieuvriendelijk en duurzaam – gaan we eerst de verschillende vormen van latex – natuurlijk en synthetisch – bespreken, die er voor jou op de markt zijn.

Natuurlatex matras NL

Natuurlijke en synthetische latex

Als je het nog niet wist, latex is een volledig natuurlijk materiaal dat meestal wordt geassocieerd met de rubberbomen (Hevea Brasiliensis) uit Brazilië. Latex is simpelweg afkomstig van het sap, dat deze boom produceert. Dit sap wordt al eeuwenlang uit de boom getapt en gebruikt voor het maken van rubber.

Vanwege zijn veerkrachtige, duurzame en zachte natuurlijke eigenschappen kan latex worden vervaardigd als een ideaal slaapoppervlak in de vorm van een normaal matras. Nadat de melkachtige substantie is verkregen, wordt de latex vervolgens gemengd met zeep en andere ingrediënten om er een schuim van te maken. Er zijn twee gangbare productieprocessen voor het maken van latex matrassen: de Dunlop- en de Talalay-methode.

Dunlop is de eenvoudigere methode, waarbij het latexschuim met één vloeiende beweging in een mal wordt gegoten. Dit betekent dat het matras zachter aan de oppervlakte en harder aan de onderkant zal zijn.

De Talalay-methode is complexer. Hier wordt het latex tot schuim geslagen latex en op een specifieke manier in de mal gegoten, voordat het door middel van een invriesproces vacuüm wordt getrokken. Het resultaat hiervan zorgt een meer consistente textuur.

Ondanks dat het een volledig natuurlijk materiaal is, wordt latex wel vaak gemengd met chemicaliën en petroleum om er synthetische latex van te kunnen maken. Dit is belangrijk om op te merken, aangezien de meeste latex matrassen, die op de markt verkrijgbaar zijn, synthetisch zijn. Dit betekent dat ze niet 100% natuurlijk, schadelijk voor het milieu en mogelijk zelfs schadelijk voor het individu zijn. De onnatuurlijke componenten van synthetische latex geven ongezonde dampen in de atmosfeer [en in jouw slaapkamer] af, die tijdens de slaap hoofdpijn, een droge keel en een verstopte neus kunnen veroorzaken. Niet ideaal dus en mogelijk zelfs erg schadelijk.

Maar het is niet allemaal kommer en kwel, want met een natuurlijk latex matras kun jij er zeker van zijn dat je veilig en comfortabel bent en er zijn drie soorten om uit te kiezen:

100% natuurlijke latex

Hybride/gemengd – natuurlijk en synthetisch

Gold-Standard – biologisch gecertificeerd

Wat een biologisch latex matras tot een GOLD-gecertificeerd (Global Organic Latex Standard) matras maakt, is dat deze 100% biologisch is. Dit betekent dat de fabrikant biologische normen hanteert en deze normen gelden dus voor alle materialen, de productie, duurzaamheid en de eerlijke handel van het product.

Hier zijn de vijf belangrijkste factoren waarom een Gold-gecertificeerd biologisch latex matras geschikt is voor jou en jouw gezin:

 

Comfort

Waarschijnlijk is het comfort het belangrijkste aspect van een matras. Door de natuurlijke elasticiteit van latex is het matras, ongeacht de vorm of grootte van de slaper, extreem drukverdelend en ondersteunend voor het lichaam. Een derde van de mensen, die een natuurlatex matras hebben geïnvesteerd, beweert zelfs dat het de pijn aanzienlijk vermindert. De elastische eigenschappen van latex matrassen maken het zeer drukverlagend. Geen enkel ander type matras op de markt krijgt zulke goede recensies op de afdeling drukverlichtende, pijnverminderende maatregelen.

Een andere toevoeging aan het comfort is dat latex zorgt voor een uitstekende uitlijning van de wervelkolom. Terwijl de zwaardere delen van het lichaam in het oppervlak wegzakken, blijven de lichtere delen effectief ondersteund. Deze factor bewijst ook dat een latex matras ideaal is voor zijslapers.

 

Biologisch en natuurlijk

Met zijn enorme potentieel als volledig natuurlijk product – biologische en volledig natuurlijke latex matrassen handhaven deze norm, wat betekent dat ze geen gifstoffen bevatten. De natuurlijke kwaliteit betekent ook dat het matras geen onnatuurlijke en ongezonde geurtjes in de lucht afgeeft, zoals synthetische latex matrassen en tegelijkertijd van nature brandwerend is.

Latex is ook vanwege de natuurlijke open celstructuur een extreem ademend materiaal. Hierdoor raak je tijdens het slapen niet oververhit en blijft het matras, zelfs in hartje zomer, altijd heerlijk koel.

 

Milieuvriendelijk

Biologisch natuurlatex matras Organic Essential

Een zeer belangrijk en ongeëvenaard kenmerk van een matras van biologische latex is de milieuvriendelijkheid. Eerlijk gezegd is er geen ander matras zo milieubewust als een matras van biologische latex. De rubberboom wordt tijdens het tapproces niet aangetast, dus de boom blijft gezond om jaar na jaar het essentiële sap te kunnen produceren, dat biologisch wordt geteeld. Rubberbomen helpen om de koolstof uit de lucht te verwijderen en helpen ook om de wereld op grote schaal van zuurstof te voorzien. Door een matras van biologische latex te kopen, stimuleer en handhaaf jij de groei van de rubberboom, terwijl de plantages op de juiste manier worden beheerd om ervoor te zorgen dat er aan de biologische normen wordt voldaan. Daarom is een Gols-gecertificeerd biologisch latex matras voor zowel het milieu als voor het individu een volledig duurzaam product.

Gezond

Als jij je best doet om gezonder te leven, waarom zou je dan ook niet gezonder slapen? Door de natuurlijke componenten in een biologisch latex matras is het matras bestand tegen huisstofmijt en schimmel. Omdat het hypoallergeen is, veroorzaakt een matras van biologische latex geen allergieën, terwijl het ook garandeert dat er geen gifstoffen of chemicaliën in de atmosfeer van jouw slaapkamer komen. Bovendien zendt het matras geen elektromagnetische straling uit omdat het geen metaal bevat.

Duurzaam

Als je een matras koopt, wil je natuurlijk ook dat deze de tand des tijds kan doorstaan. Een matras van biologische latex met een GOLS-certificering zal hoogstwaarschijnlijk elk andere matras op de markt overleven. Deze garantie op een lange levensduur is de reden waarom zoveel eigenaren van biologische latex matrassen zo tevreden met hun aankoop zijn.

UNA – GOLS-gecertificeerde biologische latex matrassen

Een prachtig voorbeeld van de productie van GOLS-gecertificeerde matrassen van biologische latex zijn die van onszelf! Ontdek hier jouw opties voor het beste latex matras!

Het gewonnen latexsap van duurzame fair trade plantages vormt de basis van het 100% biologisch latex matras van Una met 7 lagen om het lichaam te ondersteunen. Het matras is omhuld met een hoes van biologische wol en katoen, waardoor lucht en vocht op natuurlijke wijze kunnen circuleren. Elke matras van Una kan zelfs worden gedeconstrueerd om zich aan elk lichaamstype aan te kunnen passen. Het matras van UNA is volledig natuurlijk, ecologisch duurzaam en biedt de perfecte nachtrust.

Dus waarom zou je jezelf niet belonen en vandaag nog de biologische matrassencollectie van Una NL ontdekken!

Beste latex matras nl